Barry Atsma start opnames Van Gogh-serie

Barry Atsma is vrijdag voor het eerst in de huid gekropen van Vincent van Gogh. Het was de eerste opnamedag voor de nieuwe vierdelige dramaserie Van Gogh; een huis voor Vincent. Dat heeft de EO dinsdag laten weten. Atsma vond het bijzonder. “Op de eerste draaidag werd ik in de lunchpauze aangesproken door twee Engelse toeristen. ‘You really resemble Vincent van Gogh’, zeiden ze. Ze keken wel een beetje verward toen ik antwoordde ‘I am van Gogh’“, vertelt de acteur.

De nieuwe dramaserie vertelt, naast het verhaal van de onbegrepen kunstenaar Van Gogh, ook het verhaal van zijn neef en enige erfgenaam Vincent Willem (1890-1978). Jeroen Krabbé neemt deze rol op zich.

Van Gogh; een huis voor Vincent is vanaf januari 2013 te zien op Nederland 1. Tot begin oktober vinden de opnames plaats op meerdere locaties in binnen- en buitenland.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen