Wilfred Genee trots op kijkcijfers VI Oranje

Wilfred Genee kijkt met trotse gevoelens terug op het kijkcijferverloop van zijn dagelijkse EK Voetbal-talkshow VI Oranje op RTL 4. Dat vertelde de presentator maandag in RTL Boulevard. Dat hij met 15-13 won van concurrent Studio Sportzomer, houdt hem minder bezig. “Ik zit er iets anders in, moet ik eerlijk zeggen. Ik vind het hartstikke leuk en het is een mooie bevestiging, maar ik vind het veel belangrijker dat we nooit een ondergrens doorgezakt zijn“, aldus de talkshowhost.

Er keken gemiddeld 1,043 miljoen mensen naar het tweede seizoen van VI Oranje. “We hebben eigenlijk gelijk hoge kijkcijfers gehaald en die hebben we constant vastgehouden.”

Waar hij met VI Oranje concurreerde met Jack van Gelder, staat hij met zijn Tour de France-talkshow Tour du Jour recht tegenover Mart Smeets. “Mart is natuurlijk echt een vakman als het gaat om wielrennen. Wij moeten onze plaats nog een beetje verdienen op wielergebied. Op voetbalgebied hebben we dat nu een beetje kunnen realiseren.”

Toch is de keuze vergelijkbaar, stelt Genee. “Je krijgt amusement of heel goed, degelijk vakwerk bij de NOS. Dat is het verschil.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen