‘Wie verlost Merel Westrik van deze kwelling?’

Merel Westrik moet uit haar lijden worden verlost en van de talkshow Half 8 Live worden gehaald. Dat is de mening van tv-recensent Willem Pekelder, zo is vrijdag te lezen in Trouw. Half 8 Live is een kijkcijferdrama op het tijdstip van De Wereld Draait Door. “Westrik is het type dat het uitstekend doet in het lichtere genre, zoals Vandaag de dag, haar WNL-ontbijtprogramma. Maar niet op prime time, waar het om snelheid gaat, interrumperen en journalistieke scherpte.

Pekelder vindt Westrik niet sterk genoeg. “‘De euro is hartstikke mislukt’, klaagt Wilders. Haar reactie: ‘Eèècht??’ Wie heeft bedacht om Merel Westrik in Half 8 live zo genadeloos voor de leeuwen te werpen? Matthijs van Nieuwkerk misschien, die haar ooit als tafeldame vroeg en wiens zendtijd ze nu tijdelijk opvult? Met komkommers die zelfs voor breedbeeld-tv te groot zijn?

Half 8 live is een programma zonder enige urgentie of verrassing, stelt hij. “Een zomers opvullertje, vermoedelijk bedacht na een koortsige van rosé doordrenkte nacht. Waarom hebben ze deze presentatrice niet wat in de luwte gehouden, totdat ze werkelijk toe is aan prime time?”

“Wie verlost Merel Westrik van dit gedrocht, dat nog geen honderdduizend kijkers trekt?

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen