Samsom, Wilders, Roemer en Rutte in RTL 4-debat

Foto: Nick van OrmondtHet Premiersdebat dat RTL 4 dit jaar organiseert, gaat tussen PvdA-leider Diederik Samsom, PVV-leider Geert Wilders, SP-leider Emile Roemer en VVD-leider Mark Rutte. Dat heeft het tv-station laten weten. Het debat tussen de vier politiek leiders is het eerste grote verkiezingsdebat op televisie. De uitzending op zondag 26 augustus zal worden geleid door Frits Wester. “Met als inzet de vraag: wie wordt de premier van Nederland?“, zo laat een zegsman van RTL weten.

Het Premiersdebat wordt voor de tweede keer georganiseerd. Tijdens de eerste editie stonden Geert Wilders, Jan Peter Balkenende, Job Cohen en Mark Rutte tegenover elkaar. In 2006 was er een RTL 4-debat tussen Jan Peter Balkenende en Wouter Bos.

Het andere politieke debat dat RTL 4 organiseert, het Carré-debat op 4 september, gaat tussen de lijsttrekkers van de acht grootste partijen. Rick Nieman verzorgt de presentatie en Petra Grijzen neemt iedere lijsttrekker apart voor het beantwoorden van enkele lastige vragen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen