Sterren Dansen op het IJs waarschijnlijk terug op tv

Foto: Nick van OrmondtHet tv-programma Sterren Dansen op het IJs keert waarschijnlijk terug op televisie bij SBS 6. Dat bevestigt presentator Gerard Joling in weekblad Weekend. De eerste aflevering van de nieuwe Sterren Dansen op het IJs is vermoedelijk in het voorjaar van 2013. “Jullie zijn goed geïnformeerd. Het is wel duidelijk dat er in de showbizz weinig geheim blijft. Sterren Dansen op het IJs komt inderdaad waarschijnlijk terug. En het nieuwe zwembadprogramma lijkt me ook enig“, zegt hij. 

Sterren Dansen op het IJs betekende ooit een carrière-impuls voor Patty Brard, die meedeed als kandidate. “Met Patty had ik ooit verschrikkelijke ruzie en ik had me voorgenomen nooit meer iets met haar te doen. Maar toen kwam ik haar onverwacht tegen op Curacao en ja, dan groet je elkaar toch. Daar belde Reinout Oerlemans me dat hij nog een stunt zocht voor de show.”

Joling moest gelijk aan Brard denken. “Ik dacht: als iemand goed is in het bedenken van stunts is het Patty wel.Dus heb ik haar gevraagd. Drie uur later zat ze al in het vliegtuig richting Nederland.”

Zo heeft Joling ook veel betekend voor die andere diva, Patricia Paay. “Met Patricia is het anders gegaan. Ik wilde voor Holland’s Got Talent een vrouw met glamour hebben. Die hebben we bijna niet in Nederland, dan kom je al snel uit bij Connie en Patricia. SBS zag Patricia helemaal niet zitten, maar ik heb hoog gespeeld.

Zo van: als zij niet gevraagd zou worden, dan zou ik het ook niet doen. Toen heb ik mijn zin gekregen“, besluit Joling.

Nance, met wie Joling voorheen Sterren Dansen op het IJs presenteerde, is inmiddels niet meer werkzaam voor SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen