RTL 5 trekt stekker uit Holland’s Next Top Model

Geplaatst op Tue 24 Jul 2012 om 13:03RTL 5 stopt met de realityshow Holland’s Next Top Model van Daphne Deckers. Dat heeft een woordvoerder van de tv-zender dinsdag bevestigd in NRC Handelsblad. Holland’s Next Top Model, de Nederlandse versie van America’s Next Top Model, was op de buis sinds 2006 en zette ook het afgelopen seizoen nog nette kijkcijfers neer. Volgens RTL is het programma gestopt omdat “het tijd is voor iets anders“, maar ze sluit niet uit dat het programma in de toekomst nog eens opduikt.

Eerder dit jaar raakte het programma in opspraak toen uit onderzoek van NRC bleek dat twee winnaressen hun prijzengeld niet kregen uitgekeerd, omdat ze “te dik” waren. Beide modellen hebben inmiddels een schikking getroffen.


30 Reacties op “RTL 5 trekt stekker uit Holland’s Next Top Model”


 1. j-k

  jammer! hopen dat ze met een goede vervanger komen. project catwalk komt ook niet meer terug. helaas. ik vond het leuke programma’s maar het is ook wel goed om iets nieuws proberen neer te zetten.

 2. jeez

  nnnnnnneeeeeeeeeeeee! Ik had hier juist wel zin in…. en The Face is niet bepaald een goede opvolger. Of komt dat ook niet meer terug?
  Paniek!!

 3. Mark

  Dat komt zeker omdat RTL 5 meet Sterretje tv op maandag wil? Lekker goedkoop al die Oh Oh Cherso-ers te koop zetten.

 4. jeez

  En dat verhaal van die winnaressen die met die rechtzaak kwamen vind ik ook nog altijd belachelijk. Dat is net zoiets als Iris Kroes (wie?) die Talpa aanklaagt omdat ze na het winnen van The Voice geen ster is geworden….

 5. Olga

  @ jeez: Die vergelijking gaat niet op, een prijs die je wint, dien je ook te ontvangen. Bij The Voice win je niet dat je gegarandeerd een ster wordt, bij Top Model wordt wel een x-bedrag toegezegd als je wint.

 6. jeez

  Mja, maar bij The Voice win je toch ook een platencontract, net zoals je bij HNTM een contract wint bij een bureau. De opdrachten zul je dan gewoon zelf binnen moeten slepen, net zoals de andere modellen. Dat kan wel eens tegenvallen, net zoals bij winnaars van zangwedstrijden.

  Vind t eigenlijk best een rare keuze om met dit programma te stoppen, er keken geen miljoenen mensen naar maar had altijd wel het idee dat het best wel ‘leefde’ (in mijn beperkte wereldje dan :P )
  Als we er maar geen Sterretje programma voor terug krijgen, die jongen heeft z’n moment nu wel gehad.

 7. Anonymous

  Rokjesweer! Ik ga straks lekker in de binnenstad met een biertje in de hand op halfnaakte sletjes geilen die langs wandelen. :cool:

 8. Vetklep

  Mooi zo! Ga maar wat anders doen dan meisjes onzeker te maken over hun uiterlijk, Deckers! :evil:

 9. Wwzapper

  Het programma wordt er natuurlijk niet geloofwaardiger op als er seizoen na seizoen geen écht goed werkend model uit komt. :)

  Volgens mij was Patricia Van Der Vliet de laatste, en dat is alweer een jaar of vier geleden. Die won toen weliswaar niet, maar heeft het anno nu wel behoorlijk druk.

  O.k., hoog geëindigde deelnemers van zang-talentenjachten maken het vaak óók niet echt, maar daar compenseren de inkomsten door sms-jes e.d. nog veel. Dat er nog wat aan verdiend kan worden. Dat is bij modellen-programma’s een stuk minder. Idem voor de kijkcijfers.

 10. Vetklep

  Oh mensen, jeez kan niet lezen. Mss maar meedoen aan een programma waarbij je een cursus begrijpend lezen wint?

 11. Huiskamer

  Gewoon de zoveelste herhaling uitzenden van Miss Botox “Ik hou van Holland”. Klapvee is toch voorgeprogrammeerd.

 12. Orchidee.

  Ben blij ook, ik had een hekel aan dat rot programma gekregen, nadat die dikke vetklep tegen een prachtig mooi meisje zei dat ze te dik was op haar heupen.
  Hij was voor het gemak zijn eigen vette lijf vergeten….De brulaap.!!

 13. Chris

  Jammer. Er zijn verder inderdaad weinig andere programma’s als deze.

 14. Ronald

  RTL 5 trekt de stekker uit wat?
  Ik zal het niet missen, heb het werkelijk nog nooit gezien.

 15. Den Draaiert Joost

  Ja het is ook wel een keer mooi geweest hoor.

 16. BRAAK

  Klote programma gepresenteerd door die arrogante kip. Iedere keer weer die meisjes als kleine kinderen behandelen door ze irritant lang te laten wachten op het besluit of ze door mogen naar de volgende ronde, nultelevisie van laag niveau.

 17. Ome Frans

  ‘t Zal tijd worden. Zijn we ook van Daphne (pond-broek-ons-kont) af.

 18. Pistare

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =(

 19. Bjorn

  De sbs groep heeft al belangstelling getoond.

 20. Peter

  Vreselijk rechts kak vrouwtje. Blij toe dat we van die onzin verlost zijn.

 21. .....

  dit komt allemaal door het monster wat de Face heet….

 22. bah

  Ik vind dit programma echt niet kunnen. Prachtige jonge meiden worden de grond ingeboord door vadsige figuren die het wel even denken te weten. Blij dat dat stopt.

  @peter
  Hou eens op met overal een rechts/links-verhaal van te maken.

 23. Juize

  Op naar SBS met HNTM…
  Of heeft RTL nog zoveel seizoenen van ANTM in voorraad?

  Ik ben iig blij dat we voorlopig van Daphne en Bastiaan af zijn!

 24. insider

  hopelijk komt the face hiervoor terug!!!

 25. Pat

  Waarom is dit zo groot nieuws? Ze slaan gewoon een seizoen over . Als l’oreal weer geld in dit programma steekt dan is het volgend jaar gewoon weer op de buis.

 26. D@@N

  Er is overduidelijk een dealtje gesloten met John’s programma The Face. Wat overigens echt een bizar slecht kopieprogramma was.

 27. ilonka

  Echt heel jammer!!! Veel leuker programma dan the face.

 28. troep

  Ilonka, dit soort programma’s moet je sowieso niet kijken, daar krijg je een vertekend beeld van, en da’s zowel slecht voor jezelf als voor anderen.

 29. vinn

  Echt zonde dit! Was zo goed progamma, leuke types, goede jury, goede mensen uit de wereld en toch wel redelijk succesvolle mensen opgeleverd zoals Sylvia, Kim, Cecile, Kassandra, Patricia, Lois & River

 30. JimmyJames

  Een leerzaam programma gaat ten loor. Decadentie volgt zijn vrede, maar het is een gemis.
  Waar moeten wij nu ons rukmateriaal vandaan halen. Tja…
  Een welgemeende fase is weer eens diep aangebroken als leefden we in het jaar 1800.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.