Jack van Gelder baalt van verlies Studio Sportzomer

Jack van Gelder baalt ervan dat zijn Studio Sportzomer tijdens het EK Voetbal heeft verloren van concurrent VI Oranje met Wilfred Genee. Dat bekent de presentator in het AD. Vooraf pochte de NOS-presentator nog dat de concurrent van RTL ‘kansloos’ zou zijn, maar het werd 15-13 voor de mannen van VI. “Natuurlijk heb ik daarvan gebaald, ik had meer kijkers willen hebben. Wij hadden de pech dat toen Oranje er uit lag, de kijker heeft gekozen voor het amusement“, zegt hij.

Studio Sportzomer is nu eenmaal geen entertainment, weet ook Van Gelder. “Wij blijven in eerste instantie de sportafdeling van het Journaal. Op wedstrijddagen wonnen we wel. Dat geeft aan dat als er echt iets te melden valt, Nederland toch voor ons kiest.”

Van Gelder vindt nu dat zijn talkshow ‘wel iets losser’ had mogen zijn. “Wij hadden een betere binnenlocatie moeten hebben. Als het regende, zaten we in een piepklein hokje. Dat was een foutje.”

Ook hadden we in het begin een publiek moeten hebben, dan is de sfeer direct losser. De kritiek heeft me in dat opzicht niet verbaasd.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen