Gemeente Westland tevreden over Tour du Jour

Geplaatst op zo 29 jul 2012 om 11:12

De gemeente Westland is zeer tevreden over de resultaten die het door haar gesponsorde RTL 4-programma Tour du Jour geboekt heeft. Dat heeft ze laten weten. Tour du Jour werd opgenomen in hoofdplaats Naaldwijk. “Tijdens Tour du Jour heeft het publiek Westland beter leren kennen. In de 24 uitzendingen is in totaal maar liefst ruim 2,5 miljoen euro aan mediawaarde gegenereerd en hebben bijna 70 Westlandse bedrijven geparticipeerd in het project“, zegt een woordvoerder. 

De imagocampagne Westland bestond uit drie onderdelen: één week merkpromotie voorafgaand aan de Tour du Jour uitzendingen, 24 dagelijkse afleveringen van Tour du Jour op RTL 4 en de 25 minuten durende special The Making of Tour du Jour die twee keer uitgezonden is.

Westland wil Tour du Jour, dat gemiddeld 600.000 kijkers trok, volgend jaar weer binnenhalen. “Wielersport en Westland gaan heel goed samen en waarom zouden we daar niet optimaal gebruik van maken?“, zegt Lars Flinkerbusch, directeur Westland Marketing.

Tour du Jour werd gepresenteerd door Rick Nieman en was tot deze maand op de buis.
16 Reacties op “Gemeente Westland tevreden over Tour du Jour”


 1. Erik H.

  Je bedoelt Wilfred Genee…..

 2. Anoniem

  Idd Wilfred Genee.

 3. Rik

  Het programma werd toch niet daar opgenomen? Uitgezonden zou beter zijn, denk ik.

 4. Observator

  De “humor” van dorpskomiek Gert Jacobs walmde je net zo hard tegemoet als de mest die gebruikt wordt in het Westland. En gemiddeld 600.000 kijkers? Volgens mij niet. Ik bespeur hier de hand van Erland Galjaard. Zijn taak is het nu eenmaal om mensen knollen voor citroenen te verkopen.

 5. JimmyJames

  moet je nagaan welke on-uitwisbare indruk Nieman in die korte gastoptreden heeft gemaakt tov van Genee…

  Genee:”U kunt allen ook vragen stellen aan Gert, die komt naar u toe”. Jaja, als alleen personeel van die 70 sponsorende bedrijven daar kans toe hebben.

 6. tv-man

  Heeft iemand hier een idee over hoeveel ‘Westland Marketing’ aan RTL betaald heeft?

 7. Anoniem

  grappig, mensen maar zeuren over belastinggeld bij de publieke omroep maar 2,5 miljoen aan gemeenschapsgeld dat naar RTL gaat voor slap geouwehoer in Tour du Jour (net als de 4 miljoen aan belastinggeld vorig seizoen voor Moordvrouw) daar hoor je dan weer niemand over.

 8. Herman

  @Anonymous Er wordt 2,5 miljoen mediawaarde gezegd. Dit is iets anders dan het bedrag dat ze hebben betaald.

 9. Jeffrey

  Dat geheel terzijde…

 10. kritische kijker

  De marketing man zal zich toch moeten afvragen of dit programma met de platte humor, slechte presentatie, slechte inhoudelijke wielerinfo, slechte kijkcijfers, alleen campingkijkers die naar dit programma zitten te gluren een promotie is voor de gemeente Westland en haar ondernemers.

  Het Westland moet uitstralen en staan voor een innovatieve, duurzame biotechnologisch centrum van Nederland. Met de platheid van deze RTL productie ga je de gemeente Westland voor de investeerders, waar het voor bedoeld is, denk ik zo niet lukken.

  Ik zou als ik Sjakie van der Tak was naar een ander doelgroep en naar een andere zender verhuizen. Sterker ik zou de overheidsmiddelen die hier in gaan op een andere wijze investeren. Of het is een dealtje tussen Sjakie en Sjonnie. :)

 11. Anoniem

  [quote]De marketing man zal zich toch moeten afvragen of dit programma met de platte humor, slechte presentatie, slechte inhoudelijke wielerinfo, slechte kijkcijfers, alleen campingkijkers die naar dit programma zitten te gluren een promotie is voor de gemeente Westland en haar ondernemers.[/quote]
  Misschien je eerst verdiepen voordat je zoveel onzin roept ?
  Maar goed, troll gedrag is hier de norm.

 12. CO

  CO (RTL) omroep= boodschappengeld plus belastingeld.

 13. Milan

  Ik weet zeker dat Wilfred Genee alle uitzendingen gepresenteerd heeft…!!

 14. Nic

  Die Lars F is ………….? Klopt helemaal niets van dit bericht.

 15. rob

  Westland…, waar is dat?

 16. martijn

  En ook dit artikel levert weer 967 euro op :-) http://www.clipit.nl/pr

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.