‘Talentenjacht Giel Beelen nu al mislukt’

Foto: VARADe tv-show De Beste Singer-Songwriter van Nederland van  presentator Giel Beelen ging maandagavond niet alleen cijfermatig slecht van start – er keken slechts 343.000 mensen, ook de inhoud was beneden pijl. Dat schrijft tv-recensent Frits Bom dinsdag. Bom is teleurgesteld. “Hoe een alleraardigst idee meteen naar de Filistijnen werd geholpen. We hadden het kunnen weten. Het programma was van Giel Beelen. Dat is geen televisiemaker“, aldus de voormalig tv-maker. 

Beelen blies hoog van de toren, door te stellen dat zijn show, in tegenstelling tot talentenjachten als X Factor, écht talent moet opleveren. “Geen kandidaat kreeg een faire kans te laten horen wat hij of zij had bedacht“, vindt Bom echter. “Al na een paar maten begonnen jan en alleman door de uitvoerenden heen te lullen.

Er is geen jury, maar wel een groep ‘deskundigen’. “Wat en wie waren het: kandidatenbegeleiders, juryleden, tribunevolk, familieleden…zij en Giel zelf tetterden er tijdens de optredens heftig op los met vreemde denkbeelden en zogenaamde aanbevelingen aan de song-writers.”

En zo werd alles kapot gemaakt. Mislukt dus. Het duurde voor ons toch nog tien minuten ofschoon acht Beelen-seconden al genoeg waren geweest.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland is elke maandag te zien op Nederland 3.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen