Sanoma-baas: ‘Floppen The Winner Is pure pech’

Directeur Dick Molman van Sanoma, grootaandeelhouder in SBS Nederland, baalde er stevig van dat de SBS 6-show The Winner Is dit jaar flopte. Dat geeft hij toen in De Telegraaf. Het had SBS’ ommekeer moeten worden. “Onder normale omstandigheden zeg je ’pech’, nu is het ’pure pech’. Iedereen, inclusief wij, zagen het als de start van een nieuw begin. Als dat niet lukt, word je door iedereen hard afgerekend. Intern voelde het ook slecht, het was uiterst teleurstellend”, zegt hij.

Voor die flop houdt hij producent John de Mol, tevens mede-eigenaar van SBS, niet verantwoordelijk. “Nee, het was een glijdende schaal die verder doorliep dan wij hadden gedacht. We zijn er met elkaar niet in geslaagd om dat op tijd om te buigen.”

Veel nieuwe programma’s van SBS komen van De Mols Talpa. “Als je dit najaar gaat meten wie de afzenders van de programma’s zijn, zul je verrast zijn door het beperkte aandeel van Talpa daarin. Met andere woorden: een heel breed scala van Nederlandse producenten hebben én willen de ruimte om weer SBS-zendtijd te vullen. Het is absoluut geen Talpa-show.”

Daar werd wel voor gevreesd. “De eerste reactie van de markt na het instappen van De Mol was ’o jee, nu zijn we SBS als platform kwijt, want hij zal wel alles claimen’. Daar is in het begin redelijk wat spanning geweest, maar ik denk dat die nu weg is.

Al met al kijkt Molman terug op een valse start. “De kijkcijfers zijn in de aanloop tegengevallen. Dat vinden wij niet leuk, op z’n zachts gezegd. Maar er is inmiddels een heleboel gebeurd waardoor het herstel al deels is ingetreden, we zijn op weg.

Nu komt de ommekeer alsnog, denkt hij. “Juni wordt een slechte maand vanwege alle sport, maar mei was redelijk. De vrije val waar iedereen het over had, is gestopt. We hebben nu een nieuw team aan boord waar ik vertrouwen in heb en ik geloof dat dit najaar een paar dingen wel gaan lukken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen