‘Veel te veel hoogmoed bij NOS’

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller vindt dat de NOS te vol is van zichzelf. Dat schrijft hij dinsdag in De Telegraaf. Voller doelt op uitspraken van Jack van Gelder, die concurrent VI Oranje ‘kansloos’ achtte, en Rob Trip, die het NOS Journaal ‘het toonaangevende nieuwsprogramma’ noemde en RTL Nieuws wegzette als ‘uitstekend bulletin’. “Inmiddels wordt de kijkcijferstrijd tussen de voetbalpraatprogramma’s toch echt in het voordeel van VI Oranje beslist“, aldus Voller. 

Vlak na de uitspraken van Trip, maakte het Journaal een behoorlijke blunder. “En wat het NOS Journaal betreft: wie zondagavond heeft gekeken, zag hoe achter Rob Trip het woord faillissementen werd gespeld als ’falissementen’. Een zetduiveltje.”

Kan gebeuren – al zou de verantwoordelijke redacteur voor straf plaats moeten nemen tussen de kinderen die meedoen aan RTL 4’s Stabilo Spellingstrijd – maar het blijft toonaangevend gênant. Of was dit wat men bedoelde toen werd gezegd dat het vernieuwde NOS Journaal ’laagdrempeliger’ zou worden?

De NOS moet op zijn tellen passen, denkt Voller. “Het is geen uitzondering meer dat het straalwagentje van het NOS Journaal wordt ingehaald door de straatracers van RTL Nieuws. Dan is hoogmoed wel het laatste waar je je aan zou moeten wagen.”

Dat leidt uiteindelijk alleen maar tot de val.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen