Caroline Tensen voelde zich op reservebank bij TROS

Foto: NCRVCaroline Tensen kijkt met weinig plezier terug op haar tijd bij de TROS, waar ze van 2000 tot en met 2005 werkzaam was. Dat laat de presentatrice blijken in VARAgids. Tensen vond dat ze veel te weinig mocht doen bij de omroep. “Bij de TROS heb ik vijf jaar lang alleen maar Eén tegen 100 gemaakt; ik werd op de reservebank gezet en wist niet waarom. Als echt werkpaard is het lastig om af en toe een dag iets te doen. Het was me allemaal veel te weinig“, geeft de tv-ster aan.

Haar band met de Postcode Loterij was de reden dat Tensen in 2000 vertrok van RTL naar de publieken. “De TROS wilde heel graag Eén tegen 100 maken en de loterij wilde mij daarvoor. Het is natuurlijk een geweldig programma, maar het succes verbaast mij wel eens. Er kijken nog steeds 2,2 miljoen mensen terwijl het eigenlijk heel simpel is.

Vervolgens moest de TROS haar contract bij RTL afkopen. “Dus dat werd een soort voetbaldeal. Mijn voorwaarde was wel dat ik ook andere programma’s ging doen, maar dat is bijna niet gebeurd. Er kwam gewoon niks.

In haar hele TROS-tijd kreeg ze slechts één ander programma. “Pas in 2005 ging ik De Tweelingtest doen; een geweldig programma waarbij het erom ging welke tweelingen het meest op elkaar leken. Toen was ik wel weer gelukkig; lekker de studio in en draaien op locatie.”

In hetzelfde jaar verhuisde Tensen met Eén tegen 100 mee naar Talpa. Inmiddels werkt ze voor de NCRV.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen