Cornald Maas: ‘Niemand wil mij interviewen’

Foto: Falco HassinkCornald Maas vindt het ontzettend gek dat hij zo weinig aanvragen voor grote interviews krijgt. Dat bekent de AVRO-presentator in VARAgids. Maas vindt zichzelf er interessant genoeg voor. “Ik presenteer nu vijf jaar met groeiend succes Opium en dat is zelden aanleiding geweest voor een portretterend interview. Ik vind het raar. Zelfs bij het uitkomen van mijn boeken over de dood en over echtscheiding vroeg niemand echt door naar mijn drijfveren en pijnpunten.

Het zou journalisten juist moeten prikkelen, vindt Maas. “Je zou zeggen dat deze onderwerpen genoeg munitie geven om mij eens door te zagen.”

Het gebrek aan interesse komt er volgens Maas door dat hij zo veel diverse dingen doet. “Het boeit me allemaal bovenmatig. Mensen vragen soms: wat is nou eigenlijk het merk Maas? Nou, dat is iemand die in allerlei vormen van kunst en cultuur is geïnteresseerd. Of dat altijd in mijn voordeel werkt, is de vraag. Die diversiteit vertroebelt mijn imago. Het maakt me minder spannend.”

Steekt het hem? “Valt mee. In een boek met interviews zijn vooral de geïnterviewden interessant. Dat is niet iets om moeilijk over te doen. Het waren bundelingen van verhalen die ik al had geschreven. Maar goed, ik heb wel eindeloos gewikt en gewogen over de selectie en de volgorde. Daar kan natuurlijk ook van alles achterzitten.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen