Tatjana Simic klaar met Diva’s Draaien Door

Foto: William RuttenTatjana Simic ziet zichzelf niet snel meewerken aan een tweede seizoen van het RTL 4-programma Diva’s Draaien Door. Dat zei ze dinsdag aan de desk van RTL Boulevard. Simic heeft al een maand geen contact meer met collega’s Patricia Paay en Patty Brard. “Het rommelt. Dat klopt. We hebben nu zeker al vijf weken geen contact met elkaar gehad. Er is wat voorgevallen. Er is ook geen contract voor Diva’s Draaien Door. Niet voor een tweede tv-serie en niet voor optredens.

Het begon toen Simic een platendeal probeerde te regelen bij maatschappij Red Bullet. “De dag dat wij daar naar toe gingen om te praten, was Patty nergens te bekennen. Misschien wist ze niet dat ze daar moest zijn – dat is onduidelijk – maar ze is drie dagen niet bereikbaar geweest. Ik maakte me zorgen. Toen er gevraagd werd door de platenmaatschappij of ze wel op ons konden rekenen, heb ik mijn bezorgdheid geuit.”

Dat Simic op die manier de platendeal in gevaar bracht, is bij de collega’s in het verkeerde keelgat geschoten. “Dat is een beetje uit de hand gelopen. Ik ben daarna nooit meer gebeld door Patty of Patricia. Ik spreek altijd de waarheid en ik vind niet dat je je kop in het zand moet steken.”

Simic op achterste poten

Simic staat op haar achterste poten sinds het tv-optreden van Brard zondag in Life 4 You. Daar riep ze dat de toekomst van de RTL 4-diva’s in gevaar is, nu Simic in de krant heeft geroepen dat ze ook een zelfhulpprogramma gaat maken, net als Diva’s Draaien Door. “Ik heb begrepen dat er één liever voor zichzelf begint“, sneerde ze.

Jammer, vindt Simic het. “Ik doe geen zelfhulpprogramma. Als iemand dat schrijft in een blad, kan ik het niet meer terugtrekken. Als ik dat niet zo gezegd hebt en het staat in alle kranten, dan is dat zo. Dan kunnen mensen het geloven of niet. Zij staan dicht bij mij en kunnen me bellen en vragen of ik hetzelfde ga doen. Ik weet hen ook te vinden als ik vragen heb.”

Om zelf te bellen om te vertellen dat het niet klopt, vond Simic onnodig. “Ik hoef me niet te verantwoorden. Ten eerste betaalt Patty mijn hypotheek niet. Ik ben tien straten verder met mijn eigen dingen die ik voorbereid. Al zou ik tien formats hebben voor een eigen programma. Dat mogen zij ook en dat is mijn goed recht. Maar je hoeft het niet via Carlo en Irene zo uit te dragen. Dan denk ik: bel mij! Dat is toch niet zo moeilijk?

Brard en Paay alleen verder

De toekomst voor Diva’s Draaien Door toont grijs. “Er is geen contract voor Diva’s Draaien Door 2. Er is gewoon niets, dus waar heb ik in godsnaam ‘nee’ op gezegd? Er is gewoon niets. Ik ga gewoon door met mijn eigen werk. Ik voel er op dit moment ook niets voor.”

Brard heeft aangegeven graag alleen met Paay door te willen. “Dat mag. Dat is niet erg. Zij mogen doen wat ze willen. We zijn niet met elkaar getrouwd. We hebben alle drie een carrière, voor of na de diva’s. Ik wens ze heel veel succes samen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen