Paul Witteman feliciteert Zomergasten met Jan Leyers

Foto: Leendert van JansenPaul Witteman vindt het een goede keuze van de VPRO om Jan Leyers in te zetten als presentator van Zomergasten. Dat vertelt hij woensdag in De Telegraaf. Witteman stelde recentelijk dat Jeroen Pauw ‘de meest geschikte presentator voor Zomergasten’ is, maar is nu niet ontevreden. “Jeroen is daarin natuurlijk niet de enige. Ik ben zelf nooit op deze naam gekomen, maar het is een heel goede keuze. De reisprogramma’s van Leyers zijn goed. Ik kan Zomergasten oprecht feliciteren.

Leyers’ landgenote Goedele Liekens sluit zich erbij aan. “Jan is een van onze knapste presentatoren. Maar ook zeer zeker een goede interviewer. Als filosoof gaat hij de diepte in. Jan is rustig en integer. Echt geknipt voor die job.

Leon Verdonschot, die een boekenprogramma maakte met Leyers, is ook enthousiast. “Jan is extreem intelligent en enorm charmant. Wat ik juist heel leuk aan hem vond, is dat hij vlak voor de uitzending opeens kon voorstellen om met de laatste vraag te beginnen bijvoorbeeld. Met totale paniek tot gevolg.”

Zomergasten is komende zomer te zien op Nederland 2.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen