Britse The Voice onder vuur vanwege dalende kijkcijfers

Foto: BBC

De Britse tabloidkranten smullen van de dalende kijkcijfers van John de Mols tv-hit The Voice en richten hun pijlen op BBC One-baas Danny Cohen, die mooi weer speelt. Dat blijkt uit publicaties van Britse media. Cohen krijgt het te verduren, omdat het zijn beslissing was om The Voice voor 22 miljoen pond te kopen, terwijl de kijkcijfers zijn gezakt van 10,7 miljoen kijkers voor de blinde audities naar 4,5 miljoen kijkers voor de halve finale van zaterdag. “Gênant“, vindt The Sun het.

Het optreden van Cheryl Cole, die een spectaculaire duik maakte, heeft de kijkcijfers geen boost gegeven. “De kijkcijfers vielen met haar. De kijkcijfers zijn nog erger, gegeven dat een indrukwekkende 9,7 miljoen mensen daarna zagen hoe Engelbert Humperdinck faalde op het Eurovisie“, aldus The Sun.

The Sun heeft ook een ‘bron’ opgetrommeld. “We moeten er niet omheen draaien. De kijkcijfers van The Voice zijn verschrikkelijk gênant. Het weer speelt een grote rol, maar de waarheid is dat de fans gewoon geen band hebben met de juryleden of de acts. De winnaar zal waarschijnlijk niet eens een carrière krijgen.

Volgens The Mirror keren de kijkers hun rug naar The Voice. Niet alleen met mooi weer dalen de kijkcijfers. “De kijkcijfers zijn bitter voor de BBC-bazen, die hoopten dat ze met de halve finale toch weer richting de tien miljoen kijkers van de blinde audities konden terug kruipen.

The Daily Mail noemt The Voice zelfs ‘een mislukking’. “Gegeven de enorme problemen met zijn belangrijke show The Voice, zal BBC-baas Danny Cohen meer en meer zijn dagelijkse meditatiesessie nodig hebben voor hij aanschuift voor ontbijt aan zijn vaste tafel The Wolseley, zijn favoriete restaurant vol sterren in Londen. Met zijn salaris van 260.000 pond van de belastingbetaler kan hij dat makkelijk opbrengen.”

De magere cijfers geven geen goed vooruitzicht voor de finale van volgende week. “Er zal iemand winnen, dat is zeker, maar kan het iemand wat schelen?

 

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen