Sanoma weerspreekt geruchten over terugtrekken uit SBS

Sanoma Uitgevers, voor tweederde eigenaar van SBS Nederland, weerspreekt de geruchten dat zij zich zou willen terugtrekken uit de zendergroep. Dat zegt een zegsvrouw van het bedrijf op Nu.nl. Het AD bericht woensdag op haar voorpagina dat Sanoma zo ontevreden is over de lage kijkcijfers die de shows van mede-aandeelhouder John de Mol scoren, dat zij het beu is. “Dat is feitelijk onjuist. We vertrouwen er volledig op dat het goed komt“, zo laat de woordvoerster weten.

De Mol heeft geroepen twee jaar nodig te hebben om orde op zaken te stellen, en is nu negen maanden onderweg. “Het is bekend dat John de Mol tijd nodig heeft om SBS weer op de rit te krijgen. Dat is bekend en allemaal besproken“, vertelt ze.

Duidelijk is wel dat er wat moet gebeuren, vervolgt de Sanoma-persvrouw. “Sanoma is een beursgenoteerd bedrijf, dus we willen wel vooruitgang zien. Dat kost tijd en lukt zeker niet van de ene op de ander dag.

Sinds SBS werd overgenomen door Sanoma en Talpa, zijn de lage kijkcijfers nog niet gestegen. Aan de lopende band floppen programma’s, waaronder de kostbare talentenjacht The Winner Is.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen