Katja hoeft niet per se hoge kijkcijfers

Foto: TROSKatja Römer-Schuurman vindt het geen drama dat haar show Nick tegen Simon voirge maand een miljoen kijkers verloor toen Ik Hou Van Holland weer begon. Dat vertelt ze in Weekend. Schuurman vindt hoge kijkcijfers niet zaligmakend. “Natuurlijk vond ik het wel heel leuk dat we met Nick tegen Simon bijna twee miljoen kijkers hadden, maar dat is voor mij geen norm. Als dat voor mij het uitgangspunt was, had ik nooit gekozen voor BNN of Net5, dan ga je gelijk naar RTL 4 of SBS 6.”

Een vast thuis, zoals ooit BNN en Net5, heeft de presentatrice niet meer. “Ik vind het leuk om te freelancen, dus dat ik nu gewoon kan kijken wat ik een leuk project vind, van welke zender dat ook is.”

Bij Net5 wist Schuurman er een programma over haar stichting Return to Sender uit te slepen, maar dat is nu wat moeilijker. “Het is niet makkelijk om daar een programma omheen te bedenken dat zowel inhoudelijk is, als genoeg mensen aanspreekt. Maar ik ga er binnenkort weer met een zender over praten.”

Het gaat volgens de tv-ster ‘heel goed’ met haar stichting. “Wij verkopen spullen uit de derde wereld waar een verhaal achter zit. De consument wordt steeds bewuster en dat is iets waar wij op inspelen. Als je iets bij ons koopt doe je ook echt iets positiefs.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen