RTL 5 tevreden met kijkcijfers Fred van Leer

Fred van Leer lijkt zich geen zorgen te hoeven maken dat zijn programma Shopping Queens van de buis wordt gehaald vanwege lage kijkcijfers. RTL 5 is tevreden met de resultaten. Dat liep zij zondag weten in een persbericht over de kijkcijfers van de maand maart. Shopping Queens scoort amper 100.000 kijkers en bereikte woensdag met 72.000 kijkers een nieuw dieptepunt. “Doordeweeks is de vooravond versterkt met het nieuwe programma Shopping Queens“, stelt RTL echter.

De cijfers in de doelgroep van RTL 5, jonge mensen van 20 tot 34 jaar, stemmen de zender tevreden. “Op donderdag 22 maart haalt dit programma 8 procent zenderaandeel in de core doelgroep.

Shopping Queens staat om acht uur geprogrammeerd. In het verleden scoorde Take Me Out op dat tijdstip ongeveer 300.000 kijkers, terwijl Deal or no Deal een half miljoen kijkers noteerde.

De RTL 5-topscoorder in de doelgroep was de realityserie Barbie’s Bruiloft met afgerond 23 procent marktaandeel. Ook Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf deed het goed (17 procent).

Gemiddeld behaalde RTL 5 een marktaandeel van 7,5 procent in de doelgroep.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen