Peking Express scoort op kwakkelend Net5

Geplaatst op Mon 02 Apr 2012 om 10:45


De kijkcijfers van zondag 1 april 2012 (SKO)

Het zesde seizoen van Peking Express is zondagavond begonnen met 506.000 kijkers op Net5. Daarmee is de tv-show met kop en schouders het meest bekeken programma dat momenteel te zien is bij de vrouwenzender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een half miljoen kijkers is een relatief lage score voor een kostbaar programma als Peking Express, maar een topscore voor het in noodweer verkerende Net5. Bijna alles wat de zender aanraakt, verandert in een flop.

Peking Express ondervond zware concurrentie van onder meer De Reünie op Nederland 1 (2,2 miljoen kijkers), Recht Gezet op RTL 4 (838.000 kijkers) en Overtreders op SBS 6 (745.000 kijkers).

De drie topscoorders op primetime waren naast De Reünie ook Eén tegen 100 (2,1 miljoen kijkers) en SBS 6′ Undercover in Nederland (944.000 kijkers).

Top 15
01. Studio Sport Eredivisie (Ned1) 2.850.000
02. Journaal 20:00 (Ned1) 2.842.000
03. De Reünie (Ned1) 2.206.000
04. Een tegen 100 (Ned1) 2.107.000
05. Studio Voetbal (Ned1) 1.234.000


06. Half acht nieuws (RTL4) 1.119.000
07. Hart van Nederland (SBS6) 992.000
08. Undercover in Nederland (SBS6) 944.000
09. Recht Gezet (RTL4) 838.000
10. Studio Sport (Ned1) 814.000


11. Life 4 You (RTL4) 769.000
12. Overtreders (SBS6) 745.000
13. Reportage (SBS6) 712.000
14. Ronde van Vlaanderen (Ned1) 655.000
15. 3 op reis (Ned3) 640.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 29.6%
2. RTL4 / 11.8%
3. SBS6 / 9.8%
4. Ned2 / 6.1%
5. RTL5 / 5.5%


6. Ned3 / 5.1%
7. Vero / 5.1%
8. NET5 / 4.3%
9. RTL7 / 3.5%
10. Nick / 1.2%


11. Comedy / 1.2%
12. N.geog / 1.1%
13. MTV / 0.8%
14. Discov / 0.7%
15. Eurosp / 0.5%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 40,8%
2. RTL Nederland 21,6%
3. SBS Groep 19,2%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)

 
42 Reacties op “Peking Express scoort op kwakkelend Net5”


 1. Bram Biester

  peking Express, leuk programma. Mooie vent die het presenteert, maar totaal geen voice-over stem. ZO hemelschrijend irritant!!!!!

 2. Boulevard

  Waarom toch altijd iets negatiefs hier ?? Er zit altijd een ondertoon in de kop als het SBS-groep betreft: natuurlijk weten we dat net 5 kwakkelt: hoeft echt niet iedere keer vermeld te worden. Maar wel mooie score overigens!

 3. arjan

  prima avond voor net5, veronica gaat ook prima op de zondag,

 4. David(2)

  RTL8 niet in het rijtje? Scoorde toch een lekkere 0,8%, goed voor een 13e plaats…

 5. NEWS

  wat zullen die 838.000 kijkers pijn in hun ogen hebben gehad
  kan nu niet zeggen dat het beeld toppie was.echt zeer slecht gefilmd
  met een goedkoop cameraatje in het programma Rechtgezet

 6. Ben

  Kwestie van Kiezen beleefde gister zijn beste en tevens, jammer genoeg, laatste uitzending. Heb genoten van Boszhard, eerlijk en echt een vakman!

 7. arjan

  VOORSPELLING VOOR VANAVOND

  NED 1
  20:30 Radar 1,7 miljoen
  21:10 Memories 1,6 miljoen
  22:05 Dokter Deen 2,2 miljoen

  rtl4
  20:30 Crime Scene Investigation 1,1 miljoen
  21:25 Bones 1 miljoen

  rtl5
  20:30 The face 320,000 kijkers

  rtl7
  20:30 Voetbal International 825,000 kijkers

  sbs6
  20:30 Marley & me 700,000 kijkers
  22:55 Hart van Nederland – Late editie 950.000 kijers

  veronica

  20:30 The pain game 210,000 kijkers
  21:30 De Fukkers 215,000 kijers

 8. bart

  @ Ben: kom op, eerlijk en een vakman… het is een tiran!

 9. Ineke

  Ik vond de muziek bij Peking Express zo irritant dat ik het na een kwartier uitgezet heb. Wie heeft er bedacht dat er bij alles muziek moet zijn? Als mensen praten hoeft er geen muziek bij. Benieuwd of dit aan mij ligt of anderen hier ook gestoord van worden.
  Verder moet ik zeggen dat ik Art Rooijakkers miste en het gevoel had ja dat weet ik nu wel. Voorheen was ik grote fan van Peking Express maar nu had ik het gevoel alles al gezien te hebben.

 10. Reinier

  wat vonden jullie van ‘de wereld rond in 80 dates’ ik vond amusant. leuke types en geinig concept.

 11. Anonymous

  Eerlijk is eerlijk Boszhard was zeer gedreven in kwestie van kiezen goed gedaan.

 12. Daan

  Toch nog een lichtpuntje voor een verder zeer teleurstellend weekend bij de SBS zenders. Matige cijfers op de vrijdag, ronduit slechte cijfers op zaterdag en ook overtreders scoort lager dan wegmisbruikers.
  Overigens heb ik zelf vrijdag met veel plezier gekeken naar de Schat. Kroonjuwelen viel me iets tegen omdat er in ruim een uur tijd slechts 4 liedjes werden gezongen.

 13. Martijn

  Goed om te zien dat peking express scoort. Super programma en het enige in zijn soort zonder bn’ers. Ik hoop dat er nog wat seizoenen gaan volgen. Ook leuk om wat van het land te zien.

 14. Bob

  Het was wel duidelijk dat Peking Express dit jaar met een aanzienlijk lager budget wordt gemaakt. Vond het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen.

 15. Monique

  Ik heb genoten van Peking Express…. al had ik het idee dat ze nu met die imuniteitsproef toch een beetje richting Expeditie Robinson gaan.

 16. Alex

  Ik ben groot fan van PE en vond het altijd jammer dat het niet meer op TV was.

  Gisteren gekeken en tot mijn verbazing vond ik het gewoon saai. Ik irriteerde me aan de voice-over van de presentator en het kabbelde rustig voort. Wellicht omdat het de eerste uitzending was, maar ik vond het echt veel minder hebben dan een paar jaar terug.

 17. Jeep

  Boeiende uitzending van Kwestie van Kiezen. Goede vragen en dito antwoorden van Carlo.

 18. Chiel

  Kwakkelend? Best scorende programma in tijden voor NET5. Het Blok kwam ook niet of zelden verder dan 400.000 kijkers. NET5 zal er vast zeer tevreden over zijn.

  Leuk dat het programma weer terug was, toch 1 van de leukere programma’s. Niet heel erg gestoord aan de presentator (erg kleine rol) maar een voice over stem heeft ie inderdaad niet. Leek wel of muziek en geluid soms wat uit verhouding waren, heb het een paar keer moeten bijstellen zó hard was die muziek. Het Zwarte enveloppe ontgaat me een beetje. De productie weet toch gewoon dat als ze er niemand uit willen hebben ze gewoon een groen logo in de enveloppe doen… Verheug me op de volgende aflevering. Mag van mij best langer duren. En niemand die het nu ‘leuker vind zonder de Belgen’ ? Die opmerking kwam er namelijk eerder ALTIJD.

 19. 18konijn

  Peking Express onderscheidde zich altijd door de flitsende montage en de dynamiek. De makers konden in een paar beelden een goed beeld van de kandidaten schetsen. Ditmaal slaagden ze daar in het geheel niet in; blijkbaar was er weinig geschikt beeldmateriaal. Het woord “voortkabbelen” is bij uitstek van toepassing, helaas.

 20. Kevin

  Ik ben het met Chiel eens! Het nut van de enveloppe ontgaat mij inderdaad ook….

  Daarnaast deel ik de mening van vele andern. Slechte voice over en storende muziek. Filmtechnisch mag er ook nog wel wat aan gesleuteld worden. Paar keer een rennende cameraman gespot…

 21. ErwinHillywood

  Weer erg van Peking Express genoten. Het zag er weer strak uit. Ok, de presentator is even wennen, maar dat moesten we ook aan Art Rooijakkers toen hij het van Ernst Paul Hasselbach overnam. Komt wel goed.
  Overigens zat ik me aan sommige duo’s al weer te irriteren, goed teken. Zit er weer midden in :-). Mooie en terechte kijkcijfers ook.

 22. Eddie

  @ Chiel het geluid was hier inderdaad ook niet helemaal goed. De intro/leader van het programma was veel harder dan de uitzending zelf.

  De zwarte enveloppe vind ik ook erg vaag. Ik denk dat de kandidaten deze enveloppe mee moeten nemen om te voorkomen dat de productie de inhoud ervan kan wisselen. Aan de andere kant was hij in een bepaald shot al open voordat ze de inhoud hadden laten zien. Ze zullen achteraf wel een closeup gedraait hebben, maar dit haalt de hele geloofwaardigheid van de zwarte enveloppe natuurlijk weg.

  @Kevin eerder montage technisch lijkt mij. Al vind ik het zelf niet storend. Het is nou eenmaal een serie waar niet alles in te plannen valt.

 23. oscar

  Blij dat het seizoen van Van God Los weer begonnen is. Enigszins teleurstellende kijkcijfers voor hen. Goede aflevering, verhaal heeft me niet heel erg weten te pakken maar erg goede acteerprestatie van Kim Feenstra

 24. BAMIBAL

  Wat vonden jullie van de 1 april grap in studio voetbal met ronald de boer??
  en Van god los leuke serie met KIM FEENSTRA HE??

 25. kwikjealex

  250.000 voor de Kids Choice Awards, leuk maar slecht geknipt want ik miste de helft van de show en kate perry was rete vals. Maar als 8 jarige hoor je dat niet.

 26. Anonymous

  Heb van dis en een gedeelte van connected opgenomen om Peking Expres te zien, maar volgende week ga ik het andersom doen. Ik had toch weer een onrust gevoel van ik ben niet relaxt genoeg om dit programma opdat moment te zien. Net zoals 4 jaar terug en de 2 jaren daarvoor. Ik heb er 3 op Reis voor laten schieten omdat ik 3 op Reis en Peking Expres samen op een avond te veel vind.

  Volgende keer zullen er wel 2 zwarte enveloppen zijn, anders heb je er niks aan.

 27. Michel

  Leuk dat Peking Expres terug is. De presentator is alleen wat minder. Miste echt Art en Roos. En eigenlijk ook de Belgen. Vond het altijd leuk om te zien dat ze in sommige dingen zo anders zijn. Verder wel leuke kandidaten. Jammer dat de 2 vrienden er aan het einde niet gewoon uit lagen want, die waren wel irritant.

  Hoe komt de zender toch aan zo’n Sol Wortelboer en zo’n Bart Boonstra? Ze hebben beiden het niet in zich om een presentator te zijn. Ze hebben allebei zoiets over zich heen van we moeten nu tof doen want, ik ben een tv presentator. Passen ook beide niet bij een zender als NET5.

  Beter bij de zender (naast Bas Muijs en Gigi Ravell)i zouden passen: Paulien Huizinga, Chris Zegers, Floortje Dessing, Dennis Storm, Tim Immers, Sebastiaan Labrie, Vivian Reijs, Froukje Jansen en Mike Starink.

  Verder over een Kwestie van kiezen: Jammer dat het pprogramma nu al stopt en in het najaar pas terugkeert. Je kan Carlo een irrante presentator vinden maar, een vakman is hij wel. Soms kan hij als een tiran overkomen omdat hij wil dat iedereen 100% geeft. Misschien kan hij het wat rustiger brengen maar, dat hij van iedereen 100% verwacht is een goede eigenschap. Je moet dingen altijd heel goed doen en anders moet je er niet aan beginnen of kun je beter weg gaan. Hoop snel dat hij er weer een programma bij krijgt. Een vernieuwde versie van De Willem Ruis Lotto show samen met Irene, een Nederlandse versie van The Exit list of een soort Sterrenslag met Irene zo goed bij hem en bij de zender passen. Ook een terugkeer van De Staatsloterij show uit de Veronica periode (met de stormbaan en de thuiskoppels) zou zo weer kunnen met Carlo of Beau. Ik denk dat het een misvatting is van John de Mol dat de kijker niet meer zit te wachten op dit soort shows. Ik denk van wel maar, het moet geen slap format of slap aftreksel zijn van iets wat al geweest is maar, op de zelfde manier (vertaald naar deze tijd) of beter. Het hoeven niet alleen maar talentenjachten of panelshows met bn’rs te zijn maar, een combinatie van verschillende shows. Een slager verkoopt ook niet alleen maar worst. Daarnaast is het belangrijk hoe het word geprogrammeerd. Iets waar ze de weg mee kwijt zijn bij SBS. Je kan niet met een programma een zender er weer boven op krijgen. Het gaat om de combinatie van meerderre programma’s. Kijkers zappen veel maar, als de geen die de programmering verzorgt moet niet zo gaan programmeren en er in zijn hoofd vanuit gaan dat de kijker de hele avind bij jou zender blijft. Zich constant afvragen: Hoe hou ik de kijker vast op mijn zender? in de huid kruipen van de kijker: Wat wil hij/zijn nu zien? Wat wil hij/zij daarna zien? Of daarvoor!

 28. Bob

  Kim Feenstra was inderdaad verrassend goed in Van God Los.

 29. Anonymous

  De presentator was even wennen, liever hem dan Bas Muijs. Bas Muijs is een acteur en te bekend voor mij.

  Programma zou eigenlijk gewoon om 21.25 moeten komen.

 30. SBS6 fan

  Echt een geweldig programma en een super goede presentator het was ook echt heel spanend compilimente voor john de mol dat hij de zender beter brobeert te maken

 31. Freddie

  Genoten van de PE!!!! Ik vind het een heerlijk zondagavondprogramma, presentator is wennen. Maar dat was ook bij WIDM, iedere keer als er een nieuwe kwam werd er met de oude vergeleken. NET5 durft iig wel weer wat op de buis te brengen.
  KvK gezien, Carlo vertelde vol overtuiging over tv en zijn drive. Het was mooi om te zien.

 32. MichaelDH

  Ja, daar issie weer, Mika op de foto!

 33. Peter

  Prima eerste aflevering van Peking Express, mooie snelle montages, het was afgelopen voor dat ik het wist. Eindelijk een succesje voor Net 5 na alle debacles zoals Secret Story. Alleen die presentator vind ik ‘twijfelachtig’ om het zo maar te zeggen.

 34. Tim20 MJ

  Genoten van Peking Express, behalve dat schaatswedstrijdje was ik de hele aflevering geboeid!
  Nog steeds schrikbarend dat er nog zoveel mensen naar Een tegen 100 kijken.
  “De categorie sport. Hou je van sport? Ja? Makkelijk of moeilijk? Oké makkelijk.” ……. “Eens kijken of het goed is… Ja! Helemaal goed! Kijken wat je 100 tegenspelers hebben gedaan.” poingpoingpoingpoingpoing..poing..poing….ppooooooooooooiiiiinnng…….. poing “zo hej! 34 tegenspelers weggespeeld, je staat nu op €23.458,-”

  ELKE WEEK HETZELFDE. Logisch dat Tensen zo ongeïnteresseerd is in haar kandidaten, het is zo dodelijk saai.

 35. Mark

  arjan
  maandag 02 april 2012 om 10:54

  Kijkcijfers voor maandag voorspellen is altijd piece of cake. :P

  Alle programma’s trekken vaste kijkers. SBS met blockbusters op maandag = vast 700.000 kijkers. Volgende week Benjamin Button met Brad Pitt ook 700.000. Nu zaterdag 20 jaar oude Disney film prime time (eerder middagfilm geweest op NET5): Cool Runnings nooit meer dan 295.000. Een misser…

 36. arno

  Die Sol Wortelboer is dus echt geen Art Rooijakkers. Wat stond ie er verkrampt bij met zn handschoenen. En hij moet al helemaal geen voice overs doen, wat een naar stemgeluid. 500.000 inderdaad zeer goed voor Net5, maar wel benieuwd of ze dat vasthouden bij aflevering 2.

 37. Martijnjdd

  Geluid van PE was inderdaad storend. Veel te harde ‘achtergrond’muziek. Zat steeds met de afstandbediening in mijn hand om het volume bij te stellen. De gesproken teksten waren veel zachter.
  Ik vond Sol ook geen prettige voice over stem hebben. Verder was zijn presentatie prima.

  De voice over moest ook heel veel info vertellen, kennelijk omdat de beelden niet genoeg voor zichzelf spraken. Dat was voor mijn gevoel in eerdere seizoenen minder.

  Ik vind PE wel een erg leuk programma en ben blij dat Net5 weer een nieuw seizoen uitzend. (Hopelijk passen ze het geluid nog wat aan!)

 38. Richard

  Goed dat Peking Express weer terug is gekomen. Vond het vroeger altijd een super programma om naar te kijken. Maar toch miste er iets, na 6 jaar afwezigheid verwachtte ik een extra knal of iets, maar dat kwam maar niet. Ik had t idee dat ik het allemaal al een keer had gezien. Jammer.
  Presentator vond ik niet sterk, hij stond er vaak wat onwennig bij. Zijn stem is ronduit ongeschikt om het hele programma aan elkaar te praten.
  Muziek was inderdaad ook storend. Wellicht keek ik te erg uit naar de terugkeer van dit programma maar het viel allemaal een beetje tegen.

 39. Marc

  PE is een lekker programma, veel tempo, geen (geen!) BB-ers, mooie locaties, en nu al weer spannend. Nieuwe presentator is altijd even wennen, maar dit komt wel goed. Ik ben blij dat het terug is.

 40. Levi

  De voiceover van Peking Express had beter niet Sol kunnen zijn. Denk dat de voormalige net5-zenderstem een betere was geweest. Overigens heeft Sol het prima gedaan. Goed dat net5 niet Bart Boonstra dit heeft laten doen.

 41. Anonymous

  Ik vond PE ook slordig en chaotisch gemaakt. Die zwarte envelop spande de kroon. Presentator had beter gekund maar moet misschien nog groeien. Vormgeving had ook wel een likje verf kunnen gebruiken: erg uit de tijd. Wel hele mooie shots! Behalve die voorstel-portretten. Onscherp, slecht belicht en slechte opgelepelde scenes.

  Wel heel erg genoten van 80 dates around the world. Mooi gedraaid, goeie vormgeving, hele goeie casting en leuke verhaallijnen. Echt een typisch Net 5 programma.

 42. Evelien

  Viel tegen. Had er meer van verwacht. Misschien was het ook wel beter in mijn herinnering. Maar het was rammelig gemonteerd, te weinig profilerend, muziek was continue te aanwezig en bovenal veel te veel uitleg met enveloppen en kleuren. Presentator kwam niet overtuigend over, maar had natuurlijk ook wel erg sterke voorganger. Voice over moet door iemand anders worden gedaan, is nog te veel voor deze jongen. Kijkcijfers wel verrassend hoog voor deze zender in nood, maar vraag is of dat bij een volgende aflevering overeind blijft. We zullen zien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.