Roelof Hemmen vond media-aandacht niet moeilijk

Foto: Nick van OrmondtRoelof Hemmen vindt het niet erg dat in de media aandacht werd besteed aan het overlijden van zijn echtgenote Marjon, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van darmkanker. Dat vertelt de RTL 4-nieuwslezer aan Vrouw. Het leverde Hemmen veel extra steun op. “Ik heb het juist als iets positiefs ervaren, kreeg steun uit totaal onverwachte hoek. Met regelmaat werd ik aangesproken toen ik als een gebroken man door de supermarkt liep“, vertelt de presentator in het magazine.

Als bekende Nederlander krijgt hij veel steun van onbekende mensen. “Het ontroerde me wanneer een onbekende op straat zijn hand op mijn arm legde, of me vastpakte. Mensen namen zelfs de moeite om brieven te schrijven. Mensen die mij totaal niet kenden. Ongelooflijk.”

Vrij snel ging Hemmen weer aan het werk bij RTL Nieuws. “Ik had een maand vrij genomen om te rouwen en ben daarna vooral keihard aan het werk gegaan. Bij RTL en bij Business News Radio, waar ik twee weken per maand een radioprogramma presenteer. Ik wilde vooral gaan werken, jagen en zeilen, en dan af en toe een mevrouw toelaten, die dan vooral weersnel weg moest zijn.

Maar dat liep helemaal anders. “De liefde nam me volledig te grazen. Niet lang na de dood van Marjon nodigde ik twee van onze dierbare vriendinnen uit voor een etentje. Het was bizar. Onze goede vriendin, die ook Marjon heet, en ik keken elkaar aan en de vonk sloeg over.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen