Roelof Hemmen vond media-aandacht niet moeilijk

Geplaatst op za 28 apr 2012 om 13:23

Foto: Nick van OrmondtRoelof Hemmen vindt het niet erg dat in de media aandacht werd besteed aan het overlijden van zijn echtgenote Marjon, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van darmkanker. Dat vertelt de RTL 4-nieuwslezer aan Vrouw. Het leverde Hemmen veel extra steun op. “Ik heb het juist als iets positiefs ervaren, kreeg steun uit totaal onverwachte hoek. Met regelmaat werd ik aangesproken toen ik als een gebroken man door de supermarkt liep“, vertelt de presentator in het magazine.

Als bekende Nederlander krijgt hij veel steun van onbekende mensen. “Het ontroerde me wanneer een onbekende op straat zijn hand op mijn arm legde, of me vastpakte. Mensen namen zelfs de moeite om brieven te schrijven. Mensen die mij totaal niet kenden. Ongelooflijk.”

Vrij snel ging Hemmen weer aan het werk bij RTL Nieuws. “Ik had een maand vrij genomen om te rouwen en ben daarna vooral keihard aan het werk gegaan. Bij RTL en bij Business News Radio, waar ik twee weken per maand een radioprogramma presenteer. Ik wilde vooral gaan werken, jagen en zeilen, en dan af en toe een mevrouw toelaten, die dan vooral weersnel weg moest zijn.

Maar dat liep helemaal anders. “De liefde nam me volledig te grazen. Niet lang na de dood van Marjon nodigde ik twee van onze dierbare vriendinnen uit voor een etentje. Het was bizar. Onze goede vriendin, die ook Marjon heet, en ik keken elkaar aan en de vonk sloeg over.
8 Reacties op “Roelof Hemmen vond media-aandacht niet moeilijk”


 1. Floepsiewoepsie

  Ik hoop dast er voor jou nog een prachtige toekomst in het verschiet ligt.
  Ik wens hem je van harte toe.

 2. Floepsiewoepsie

  dast moet zijn-dat

 3. kwikjealex

  Hij heeft destijds op tv zo mooi een nummer aangekondigd.
  Dat was voor het eerst in tijden dat tv mij weer wist te ontroeren.

 4. Vincent

  @ kwikjealex

  Bij Sta op tegen kanker? Want dat kan ik me nog goed herinneren. Was, naar mijn mening, het prachtigste moment van de hele show. De woorden kwamen vanuit z’n tenen.
  Ik wens een van Nederlands beste nieuwslezers dan ook alle goeds toe! Dat hij nog maar lang het nieuws mag doen en lang gelukkig mag worden.

 5. nathalie

  Hij heeft weer een nieuwe vriendin, toevallig met dezelfde naam zo vertelde hij in een interview.
  Het komt wel goed met hem.

 6. Ome Frans

  Een prima kerel. RTL zou meer van dat soort mensen moeten hebben.

 7. jeez

  Nathalie….dat staat er ook :p

 8. Fatisah

  Goeie vent!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.