DWDD zegt sorry tegen Ferry Mingelen

Geplaatst op do 26 apr 2012 om 17:06

Foto: Leendert JansenDe Wereld Draait Door heeft zijn excuses aangeboden voor een ongelukkig filmpje in slotrubriek Lucky TV, waarin te zien was hoe NOS-journalist Ferry Mingelen op het Binnenhof om zijn moeder roept. Dat heeft eindredacteur Dieuwke Wynia laten weten. Het ongelukkige toeval wil dat de moeder van Mingelen afgelopen weekend is overleden, en daar was Lucky TV-maker Sander van de Pavert niet van op de hoogte. “Excuses aangeboden, aanvaard“, zo laat Wynia weten op Twitter.

Van de Pavert betreurt het ongelukje. “Slecht getimede Lucky TV gisteren was uiteraard geheel onbedoeld. Niettemin pijnlijk. Excuses aan, een overigens zeer sportieve, Ferry Mingelen.

De uitzending van DWDD van woensdag is door de misplaatste Lucky TV niet terug te zien via internet.
43 Reacties op “DWDD zegt sorry tegen Ferry Mingelen”


 1. A.B.

  Prima opgelost.

 2. Brulboei

  En dan zie ik weer die vier vara-mensen bij DWDD weer voor me die Rutger het verwijt maakten dat Powned onfatsoenlijke televisie is. Hypocriet tot op het bot die Vara lui.

 3. Toxilogic

  Zoiets verzin je toch niet, maakt het Lucky filmpje nog indrukwekkender.

 4. Jeep

  Wat een enorme toevalligheid….

 5. gaapie

  @brulboei: niet dat ik de behoefte heb om het voor iemand op te nemen, maar volgens mij snap jij niet zoveel van de relatie dwdd & powned/geenstijl.

  Bij dwdd komen gewoon gasten met uiteenlopende meningen langs, dwdd & powned zijn vaak twee handen op een buik. Wat heeft een ongelukkig getimed grapje ermee te maken ? Die types waarover jij spreekt (Frenk vd Linden (Frunk) en Rottenberg) mogen toch een mening hebben ? Dat heb je wel eens in discussieprogramma’s, dat houdt het levendig.

  ik ben overigens GS f5-er en dwdd/powned kijker, fyi.

 6. Brulboei

  @gaapie
  Er is wel degelijk een wezenlijk verschil tussen beiden. DWDD ziet zichzelf als serieus en ‘objectief’ terwijl Pownews vervuld is met de nodige zelfspot. Dus een vergelijking tussen beiden gaat mijns inziens niet op. En natuurlijk mag Rottenberg een eigen mening hebben, alleen wanneer hij 4 van de 5 afleveringen per week zijn mening mag lopen verkondigen ben je de kijker meningen aan het indoctrineren.

 7. Johan

  Hé Brulboei, typisch mannetje dat zich altijd en door iedereen die niet in zijn straatje past aangevallen voelt en dan meteen wild om zich heen begint te slaan.

 8. Ome Frans

  Sander v/d Pavert heeft geen schuld aan dit pijnlijke voorval. Hij zal het zeer betreuren, daar ben ik van overtuigd. DWDD heeft het na behoren afgehandeld.
  Brulboei: vaste kijkers van DWDD laten zich niet indoctrineren, die hebben een eigen mening.

 9. Brulboei

  Johan, ben een dagje te laat maar bij deze nog gefeliciteerd met je verjaardag.

 10. Dana

  “Bij dwdd komen gewoon gasten met uiteenlopende meningen langs”

  Was dat maar zo! Helaas blinkt DWDD niet uit in objectiviteit.

 11. Mark

  Het zat ook al niet in de late hh gisteren. Waarom niet op uitzending gemist, als mensen nou de rest wel willen zien, moeten ze dan maar fragmenten op dwdd.nl kijken?

 12. gaapie

  @Brulboei: ik doel meer op de band tussen de programma’s, dwdd leent graag materiaal van powned en is wel gecharmeerd van de powned toon, dat ze een wat andere opzet hebben, is waar, al probeert dwdd heus niet objectief te zijn.

  Ik zie Rottenberg ook liever vandaag dan morgen oprotten, nare zwetser.
  @Johan: you talkin to me ?’ ik slaan ? waar ? verklaar je nader ?

 13. Johan

  Verklaring: er staat “hé Brulboei”. M.a.w. ik heb het niet tegen/over jou.

 14. Piet

  Lucky TV wordt bij de VARA enorm gewaardeerd. Ik vind ze over het algemeen niet goed. De grap met Ferry Mingelen vind ik niet grappig, afgezien nog van het vreselijke toeval. Dat kon Sander niet weten, maar het geeft een grens aan de humor aan. Inderdaad is de VARA hypocriet, PowNed mag niet puberaal doen, Sander natuurlijk wel. Frénk van der Linden en Felix Rottenberg maakten Rutger verwijten. Hij nam de politiek niet serieus. IJskoud hypocriet denken door de heren. Het geeft mij de rillingen. De dubbele moraal is toch duidelijk?

 15. dіаnа

  van zulk schаndе kan ik maar 1 ding zeggen .freddy mingеlen moet gauw ааngiftеn doen van sander van pаffer het is werkenlijk van gоdvеrklaar dat zo iets schаndааl van оnееrbied op tv . er moet een paal worden gestelt en de wеt is slаp soms in nedеrland dwdd draai hier alles mis en moet maar eens gezеgd worden !!!!!

  SCHАNDE !!

 16. gaapie

  @johan: je riep tegen brulboei over een typisch mannetje, had je het over Rutger of over mij, of over nog iemand anders? ik gok dan maar Rutger.

 17. markvw

  @Diana Wat is er mis met jou.. zoek hulp voor al deze opgekropte woede.

  Of je Lucky Tv nu wel of niet leuk vind moet je zelf weten. Wanneer de moeder van Freddy Mingelen niet overleden was, was deze grap dan nog zo schandalig geweest zoals je deze nu schetst.

  Dit is gewoon een kwestie van toeval, waar op een nette manier excuses voor is gemaakt en ook is aanvaard. wat geeft jou dan de reden om je zo druk te maken ?? beetje vreemd.

 18. Ik relativeer maar weer

  Alsof Lucky TV dat wist van zijn moeder, domme mensen hier die boos zijn terwijl het ‘slachtoffer’ al de excuses aanvaard heeft.

 19. Marc

  Dan ken je diana nog niet…

 20. willeke

  wie weet pakt ferry ze zo wel terug?

 21. petra

  @diana Je hebt de cursus primitief Nederlands met glans volbracht. Je had waarschijnlijk een tien met een hele vette griffel. Ga zo door meid.

 22. Anoniem

  @Brulboei Wat een onzin om de ASO tv van die overjarige Powned-pubers te vergelijken met een pijnlijke vergissing bij Lucky TV. Bij de laatste was hij niet op de hoogte van de situatie. Pijnlijk, maar kan gebeuren en er wordt direct excuses gemaakt. Bij Powned gebeurt alle onbeschoftheid met de volle 100% wetenschap wat ze aanrichten en heb jij OOIT, ik herhaal OOIT iemand van Powned sorry horen zeggen en het ook nog menen? Ze weten niet eens wat het is, volkomen onzin dus om die twee te vergelijken.

 23. Anoniem

  @Brulboei Powned en zelfspot? ze weten niet eens wat het is en daar is ook absoluut geen sprake van. Powned maakt iedereen belachelijk en als ze zelf eens aan de beurt zijn gaan ze hysterisch 3 dagen lang zitten janken en piepen hoe gemeen de grote boze wereld is, dus zelfspot, niet bij Powned

  En voor de rest:
  Dus als Carlo Boshard vlak na het overlijden van Jos Brink deze willens en wetens belachelijk maakt in De TV Kantine dan moet dat kunnen maar als Lucky TV per ongeluk een grap maakt over Ferry dan gaat het ineens te ver?

 24. KGB

  VARA moet verplicht stoppen met Kinderen Geen Bezwaar. Zie http://www.mediajournaal.nl/2012/04/26/kinderen-opeens-een-bezwaar-bij-publieke-omroep-vara-comedy-moet-stoppen.html

 25. Anoniem

  Ongelukkige samenloop van omstandigheden. Overlijden van een familielid is over het algemeen een privé aangelegenheid dus dat redactie van DWDD dit niet wist is erg aannemelijk. Ja, je zou kunnen nagaan viavia of er toevallig niet iets aan de hand zou zijn, maar je kunt ook niet overal rekening mee houden.
  Met het filmpje op zich is niks mis en was erg grappig.

 26. Anoniem

  @anonymous van 20:02

  Jos Brink is iets anders. Daarvan was zijn overlijden algemeen bekend en is met opzet een sketch omheen gebouwd niet alleen door Carlo, maar volgens mij deed Koefnoen hier ook aan mee. Maar naar mijn weten was de vriend/echtgenoot van Jos Brink vooraf op de hoogte.

 27. Anoniem

  @ bericht van KGB

  Dat geeft aan wat een EIKELS zenderbazen zijn. JA EIKELS.
  ‘Vermaak” past niet meer bij de PO. Nou trek dan maar uit alle publieke zenders de stekker.
  De TROS alleen al is 90% “vermaak” met die palingzooi.
  Zelfs de Rijdende Rechter vind ik “vermaak”
  Pleur toch op met dit soort dingen. Maak gewoon leuke programma’s waar veel mensen van genieten of het nu vermaak is of informatief/educatief. Ik zelf vind Kinderen geen Bezwaar een rukserie maar vele en vele anderen genieten ervan.

 28. Anoniem

  Die comedy was toch ruk geen gemis voor de kijker! Nu al die Volendam troep er nog af…

 29. Johan

  @gaapie

  Meen je dit nu serieus? Als ik mijn reactie begin met “Hé Brulboei, …” dan heb ik het tegen Brulboei. Hij reageert met “Johan, …” dan is de boodschap voor mij bedoeld.

  Of spreek jij Piet aan met “Hoi Dennis”?

 30. vinn

  Erg genant, ze horen toch ook te checken of zoiets kan.
  Nu was zijn moeder dood, dit hadden ze moeten weten maar het kan ook zijn dat zijn moeder ernsig ziek is of dat hij een goede reden heeft waardoor hij haar niet ziet etc.

 31. Anoniem

  @vinn

  Heb jij ze nog wel op een rijtje, mafkees? :?

 32. Marcel

  @Diana

  Klap van de molen gehad, joh? Nu nog een paar van mijn vuisten op die pukkelmuts van je, snolltje!

 33. vinn

  Hoezo?
  Ik bedoel ermee te zeggen stel je maakt zo grap met Geogina Verbaan, dan is het toch ook schandelijk omdat zij geen goed contact heeft met haar moeder.

 34. Ineke

  @diana: ga eens terug naar school om Nederlands te leren

 35. rob

  @diana, blijf nou eens van die drank af meisje. Das niet goed voor je..
  Goed opgelost van Lucky en Ferry is een topper.

 36. Bart

  Een heel naar toeval. Goed hoe DWDD/Lucky TV hier meteen op geanticipeerd hebben. Niet meer uitzenden en niet op internet zetten en excuses aanbieden. Keurig. Goed afgehandeld… en dat staat los van het feit of je Lucky TV wel of niet leuk vindt.

 37. Ome Frans

  Diana: Laat ,voordat je een stukje schrijft, dat even nakijken door iemand die wel kan schrijven

 38. Olga

  Diana ik stel voor je dat jij je eigen naamt voortaan schrijft als Diejana, dat komt beter overeen met de rest van je schrijfsels

 39. dіаnа

  praten jullie maar normaal hoor stelletje hetsers op mij .ga maar in jullie hondenhok liggen neppers van slampen pampens nog aan toe denk maar niet dat jullie mij kunnen immitideren !!!!! het gaat om een schande hier niet om mij !!!!

 40. dіаnа

  olga nog `1x grote mond en ik trap je in de wolga haha nu jij weer

 41. Ome Frans

  Onze Neerlandicus heeft zich ook weer eens gemeld

 42. BK

  goed zo DIANA! laat je niet in je billen knijpen hoor! wat denken die malloten wel

 43. Alice

  “Immitideren”?
  “Het is werkenlijk van gоdvеrklaar”?
  “Neppers van slampen pampens nog aan toe”?

  Het gaat goed met het onderwijs in Nederland, merk ik.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.