De Nieuwe Rembrandt wil DWDD voor de kunst zijn

Foto: AVROHester Alberdingk Thijm hoopt dat de nieuwe tv-show De Nieuwe Rembrandt met Marc-Marie van Huijbregts kunst toegankelijk weet te maken voor een groot publiek, à la De Wereld Draait Door. Dat vertelt ze in Avrobode. Thijm wil dinsdagavond veel kijkers trekken. “Programma’s als De Wereld Draait Door hebben wetenschap toegankelijk gemaakt, omdat wetenschappers daar aan tafel geanimeerd over hun werk praten. Hopelijk bereikt dit programma hetzelfde voor de kunst.

Toch is De Nieuwe Rembrandt, waarin hét artistieke talent van Nederland wordt gezocht, geen platte talentenjacht, benadrukt collega Jasper Krabbé. “De Nieuwe Rembrandt is geen Idols voor de kunst. Je moet het zien als een soort podium. De mensen die niet winnen, zijn geen mindere kunstenaars. Het wedstrijdaspect is wel gezond, want concurrentie is er ook in de kunstmarkt“, zegt hij in Mikro Gids.

Hij hoopt dat de tv-reeks tegengeluid biedt na de negatieve berichten in de media over de kunstsector. “Bijvoorbeeld over het korten van budgetten in kunst en cultuur. Dat vind ik een zeer kwalijke zaak; straks hebben we geen plekken meer om kunst te bekijken.

De Nieuwe Rembrandt is om 20.25 uur te zien op Nederland 2.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen