Catherine Keyl: ‘SBS speelt paniekvoetbal’

Geplaatst op za 21 apr 2012 om 13:50

Catherine Keyl vindt het onbegrijpelijk dat SBS 6 drie boegbeelden van Hart van Nederland heeft ontslagen. Dat vertelt de presentatrice in De Telegraaf. Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit zijn slachtoffer van de vernieuwing bij ‘Hart’. “Ik denk dat het een grote vergissing is om de vertrouwde gezichten te vervangen en dat SBS hiermee de verkeerde weg inslaat. Ze beseffen niet genoeg dat de kijkers misschien wel heel veel waarde hechten aan vaste gezichten.

In het gevecht om de kijkcijfers maakt SBS 6 volgens Keyl grote fouten. “Ik denk dat SBS paniekvoetbal speelt en dat is niet handig. Het format mag inderdaad wel wat aangepast worden, maar het ontslag van drie boegbeelden begrijp ik niet. Het programma scoort goed, dus het is misschien wat afgezaagd, maar never change a winning team gaat hier wel op.

Natuurlijk moet er ruimte zijn voor verandering, maar het gaat ook om de manier waarop SBS het speelt. Ze hadden ze ook een ander baantje kunnen aanbieden, nu voelt het wel heel erg alsof ze oude schoenen aan het weggooien zijn.
30 Reacties op “Catherine Keyl: ‘SBS speelt paniekvoetbal’”


 1. AnZo

  Mop van de dag… Zegt de ene oude schoen tegen de andere oude schoenen: Welke halve zool heeft jullie weggegooid?

 2. vanjetje

  moet zij ook weer zonodig er iets van vinden ? pfff… mens ga toch koken.

 3. Anoniem

  ze heeft wel gelijk.

 4. Mediawatcher

  Tijd dat RTL terugkomt met de late Editie NL uitzending. Als ze deze drie dames binnenslepen kan dat goud opleveren. Mooie tv gepaard met een grote fundatie van de kijker.

 5. Martijn

  Ze hadden deze 3 dames best een baan achter de schermen kunnen aanbieden bij HvNL lijkt mij zo.

 6. Mediawatcher

  *gunfactor

 7. Arie

  Keyl snapt het wel!

 8. Mike

  Nou blijft het nou doorgaan, heb dat programma toch nooit iets gevonden.

 9. rob

  van de programma`s die rtl4 heeft geprobeerd op het voor rtl moeilijke tijdssip
  22:30 scoorde editienl volgens mij niet eens zo heel slecht.(weet iemand nog gemiddelde kijkcijfer?).editie nl om 22:30,en daarna korte uitzendig boulevard van 30min met andere presentator zou niet verkeerd zijn.

 10. Openzz

  Er zijn genoeg mensen die het programma wel leuk vinden en die willen het liefste gewoon hoe het normaal is. Een nieuw decor is goed, maar een nieuwe opzet, nee dankje.

 11. Ome Frans

  Catherine heeft het bij het rechte eind …

 12. inge

  ze heeft indd gelijk! RTL moet 4 in Het Land weer terug halen, en dan deze 4 dames inzetten met nog iemand… En dan indd om 22.50 een verkorte RTL Boulevard

 13. Pim Salabim

  Interessant verhaal in Adformatie over de gang van zaken bij SBS en het mogelijke plan van John de Mol……..

  http://www.adformatie.nl/nieuws/bericht/sanoma-geen-controle-over-sbs/

 14. Miep

  Go Catherine! SBS 6 is onbeschoft bezig jegens zijn kijkers!

 15. Bout

  Waarom stat overal de links naar dat adformatieartikel vanwat iedereen al tien keer gelezen heeft inmiddels.

 16. Den Draaiert Joost

  Sbs mag doen wat haar goeddunkt om het bedrijf te hervormen en daar horen dit soort acties ook bij. Heel gewoon dus. Jullie moeten niet zo sentimenteel doen.

 17. Jos

  Waar bemoeit ze zich eigenlijk mee?

 18. Bout

  Ze kunnen wel naar omroep MAX. Pacemaker van Nederland presenteren

 19. gtstfites

  Ik vind dat ze gelijk heeft. Er zijn geruchten dat de andere 4 ook ontslagen worden. Pak jullie slag RTL voor een comeback van 4 in het land dan met deze presentatries

 20. Braak

  Ach jeetje, oma doet van zich horen.

 21. william

  Ach de komende weken is er niks op tv, de gezeur over de oorlog.

  Weer die zielige verhalen, over wat meer als 55 jaar gebeurd is.
  Ieder jaar weer dezelfde docu’s en films.

  Het leven gaat door, dodenherdekking afschaffen!

 22. Braak

  Dankzij de offers die ZIJ brachten kan jij nu een grote mond opzetten, alleen wat jij zegt verdienen ZIJ niet!

 23. Anoniem

  Of je nou wel of niet naar SBS6 kijkt maakt in principe helemaal niet uit. Je merkt gewoon dat de nood daar kennelijk heel hoog is en een kat in het nauw maakt rare sprongen. In dit land waar zo hoog wordt opgegeven over ‘vrijheid van meningsuiting’ meent SBS6 haar eigen wetten te mogen hanteren. De dames en heren die er door SBS6 uitgebonjourd zijn zullen waarschijnlijk niets zeggen over hoe zij zich voelen en wat ze ervan vinden, hun eerlijke mening zal hun duur komen te staan. Zij zullen namelijk zonder uitzondering een contract hebben getekend waarin staat dat ze niet over de gang van zaken mogen spreken op straffe van xxxx euro boete. Daarom zal het enige wat we van hen horen een ‘positieve reactie’ zijn omdat de wet van SBS6 kennelijk boven de grondwet staat. Het doet er niet eens toe of ik wel of niet naar HvN keek of kijk, feit is dat er weer drie mensen op straat staan om een drogreden. De woordvoerder van SBS6 spreekt zichzelf trouwens flink tegen in bovenstaand stuk. Hij beweert dat de stem van de kijker is meegenomen in deze beslissing en even later zegt hij dat het ontslag niet zal worden teruggedraaid ook als de meerderheid van de kijker daarom vraagt. SBS6 wordt bestuurd door draaitollen met een empathisch vermogen van een kei en hun gevoel wordt bepaald door hun bankrekening….Als ze zo door gaan is ook bij hen een crisis niet meer af te wenden, want wie wil er nou kijken naar een zender waar het woord ‘mensenrechten’ niet eens gespeld kan worden. Laat ze eerst eens kijken naar hun eigen productieteam, daar zit de rotte plek en niet bij de medewerkers die zichtbaar voor het publiek hun werk doen. In hun geval zou ik heel erg blij zijn om straks niet meer aan de touwtjes te hangen van SBS6, als waren zij een marionet. Het is nu misschien even slikken, maar over een tijdje ademen ze het gevoel van vrijheid in en dat is veel waard!!

 24. bert v

  Lottotrekking het best bekeken progamma….. ik zou Arlette een progamma laten doen.

 25. Martijn

  Lekker zeur weer voor sbs zeg. Ook de nieuwe talpa avond op 4 scoort :)

 26. Den Draaiert Joost

  @william

  Ga je eens diep schamen!

 27. lp

  kan de foto niet op zwart ?

 28. variabel

  Waar maakt men zich nu zo druk om? Het gaat altijd zoals het gaat. Vindt men dat niet leuk, jammer dan. SBS6 heeft haar eigen scenario.

 29. Ma

  Catherine Keyl heeft gewoon helemaal gelijk. Ze draait lang genoeg mee in dit wereldje om een gefundeerd antwoord te geven cq mening te hebben.

  Kunnen velen niet zeggen.

 30. vanjetje

  nou zo een winning team was het niet hoor, keyl moet weer kraaien, hou toch op mens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.