Ali B fan van Flikken Maastricht

Ali B is een groot fan van de politieserie Flikken Maastricht met Angela Schijf en Victor Reinier. Dat bekent de rapper in Mikro Gids. Niet alleen Flikken van zijn TROS, maar ook KRO’s Penoza vindt hij sterk. “Flikken Maastricht en Penoza zijn series waar ik geboeid naar blijf kijken. Ze bieden net zoveel entertainment als Amerikaanse programma’s, ook al zijn ze met veel minder geld geproduceerd. Er zit humor en spanning in. Ik vind het leuk als dat bij een Nederlands product lukt“, zo vertelt hij.

De sterkste acteur vindt hij Thomas Acda, die Frans van Walraven speelde in Penoza. “Ik geloofde hem helemaal als onderwereldfiguur. De hele serie is geloofwaardig. Ik wil niet zeggen dat ik uit zo’n milieu kom, maar ik ken die wereld wel een beetje en er gebeuren in de tv-serie dingen die ik wel eens heb gezien.”

Ali B kijkt ook graag Amerikaanse series. “Mijn vrouw en ik hebben veel dvd-boxen; van Grey’s Anatomy tot Heroes. De fantasieserie Heroes gaat over alles wat we in de toekomst denken te kunnen. Fascinerend.”

Soaps als Goede Tijden Slechte Tijden slaat hij liever over. “Maar ik lijk wat gemist te hebben, want GTST schijnt nu veel harder en spannender te zijn geworden. Vroeger keek ik het wel; tot Peter Kelder in 1995 wegging. Ik vond het altijd wel leuk als hij in de serie Arnie af en toe een klap gaf.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen