Wereldwijde groei voor Reinout Oerlemans’ Eyeworks

Foto: AVROHet productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft in 2011 wereldwijd groei laten zien. Hierdoor werd een recordomzet van 237 miljoen euro behaald, met een bedrijfsresultaat van 30,1 miljoen euro. Dat heeft de tv-producent woensdag laten weten. Alle vier de clusters van de Eyeworks Groep droegen bij aan de groei. “Cluster West-Europa profiteerde vooral van de stijgende ontwikkeling en verkoop van Nederlandse film- en tv-content“, zegt een woordvoerder.

Het cluster Scandinavië is gegroeid door naast Zweden ook de Deense markt te bedienen. “In cluster Zuid-Amerika slaagde de Eyeworks-vestiging in Brazilië erin om drie jaar na de start een vooraanstaande marktpositie in te nemen en werd een lange termijnsamenwerking gesloten met het tv-station Bandeirantes.”

Het internationale hitformat Obese zorgde voor het Engelstalige cluster (onder andere de Verenigde Staten) voor ‘uitstekende resultaten’. “Het programma is inmiddels aan 125 landen verkocht. Ook sloot Eyeworks USA een overeenkomst met ABC voor een dagelijks programma.”

Eyeworks-baas Reinout Oerlemans: “Eyeworks heeft er nog nooit zo sterk voor gestaan als nu. Door deze groeicijfers ontstaat er ruimte om nog meer te focussen op de verdere creatie en ontwikkeling van nieuwe titels. Samen met een sterk team van creatieven ga ik mij daar persoonlijk op toeleggen.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen