Volkert van der Graaf spreekt tijdens tv-opnames

Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, heeft diens neef Edwin Fortuyn teruggebeld tijdens opnames van het tv-programma Edwin Zoekt Fortuyn, dat donderdag in première gaat. Dat heeft de AVRO bekendgemaakt. Edwin diende bij de advocaat van Van der Graaf een verzoek in voor een ontmoeting, waarop de moordenaar telefonisch contact opnam. “Er heeft een telefoongesprek van ongeveer 20 minuten plaatsgevonden“, weet een zegsman van de AVRO.

In het telefoongesprek werd  vooral besproken waarom Edwin Van der Graaf zou willen ontmoeten, welke vragen hij zou willen stellen en of Van der Graaf daar antwoord op zou kunnen en willen geven. “Heel bizar dit. Ook hoe die praat. Hij is zo verschrikkelijk koel daar in. Hoe moet je dat zeggen. Het is gewoon alsof het een dagelijks ding voor hem geweest is, zo komt het op me over“, zegt de neef van.

De AVRO-serie Edwin zoekt Fortuyn, waarin Edwin op zoek gaat naar de nalatenschap van zijn oom, bestaat uit vier afleveringen, en start donderdagavond om 21.35 uur op Nederland 3. Een gesprek met Van der Graaf zal pas in de derde of vierde aflevering uitgezonden worden.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen