Danny de Munk speelt Jezus tijdens tv-evenement

Danny de Munk speelt Jezus tijdens de tweede editie van het grote tv-evenement The Passion. De andere hoofdrol, die van zijn moeder Maria, gaat naar Berget Lewis. Dat heeft de EO donderdag laten weten. De Munk twijfelde geen moment. “Ik vind het mooi dit verhaal te zingen samen met mijn vrienden en collega’s. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat je weet wat het Paasverhaal inhoudt en het mooie van The Passion is dat je het op deze wijze  aan de nieuwe generatie kunt doorgeven.

Ook Lewis reageerde enthousiast toen ze gevraagd werd de rol van Maria te vertolken. “Het is een prachtig verhaal, dat meer Nederlanders moeten horen. Ik vind de rol van Maria heel mooi, een persoon die met enorme toewijding van Jezus heeft gehouden.”

The Passion vertelt het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige popnummers, tijdens Witte Donderdag op het Willemsplein in Rotterdam.

De overige hoofdpersonen – die de rollen van Petrus, Judas, Pilatus, de Verteller en de Verslaggever gaan vertolken – worden later bekendgemaakt.

De eerste editie van The Passion vond vorig jaar plaats in Gouda en was een groot succes. Er keken 979.000 mensen, een zeer hoog aantal voor Nederland 3.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen