‘The Face is modellenversie The Voice’

Wat The Voice of Holland is voor het genre muziekshows, wordt The Face voor het genre modellenjachten. Dat zegt coach Olcay Gulsen in Spits. The Face, net als The Voice van producent John de Mol, gaat maandag in première op RTL 5. “Vooral qua potentie is The Face te vergelijken met The Voice. We hadden al miljoenen zangprogramma’s voor The Voice kwam, maar die show gaf net iets extra’s. Dat geldt voor The Face precies zo“, zegt Gulsen, de baas van modelabel Supertrash.

Om dezelfde reden zei Gulsen ‘ja’ tegen De Mol. “De eerste keer dat ze vroegen of ik mee wilde doen aan een modellenprogramma, dacht ik: nee, hè, wéér een modellenprogramma, hebben we er niet genoeg? Maar toen ik het concept las, vond ik het wel heel erg spannend. Het gaat namelijk tussen jongens en meiden. Dat is nog nooit gebeurd“, vult ze aan in Life 4 You.

Net als bij The Voice, zijn de kandidaten in The Face al van enig niveau. “Ze spelen geen modelletje, maar zijn al model. Ze zijn erkend en ingeschreven bij modellenbureaus. Ze zijn vaak op nationaal vlak wel redelijk bekend in de industrie, maar ze willen internationaal groot worden.”

Er wordt gestreden om contracten voor gerenommeerde opdrachtgevers. “Wat je kunt winnen is een contract bij een internationaal bureau en daarnaast een l’Oreal-contract, het mooiste cosmeticabedrijf van de wereld. Het is een enorme prestatie als je daar onder contract staat.”

Je moet echt kijken, want het is het leukste programma van de avond“, adviseert Gulsen.

De uitzending begint om 20.30 uur op RTL 5.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen