RTL 4 schrapt ziekenhuisserie VU‎mc

RTL 4 heeft op verzoek van ziekenhuis VUmc besloten het programma ’24 uur: Tussen leven en dood’ niet langer uit te zenden. Dat heeft de zender vrijdag laten weten. Het terugtrekken van VUmc volgt op massale kritiek die op de realityserie is geuit. “RTL heeft in samenwerking met VUmc en Eyeworks alles in het werk gesteld om een integer programma te maken en staat achter het eindproduct. Echter, nu VUmc zich terugtrekt, besluit RTL de reeks niet uit te zenden“, aldus een RTL-zegsvrouw.

De ziekenhuisserie van producent Eyeworks raakte donderdag in opspraak, omdat niet alle patiënten vooraf om toestemming werd gevraagd voor tv-opnames. Plotseling besloot RTL 4 donderdagavond de eerste aflevering uit te zenden, zodat de kijker de kans kreeg “om zelf een oordeel te vormen over de discussie die in de media wordt gevoerd over het programma.

Vrijdag werd bekend dat VUmc niet langer achter de serie staat. “De eerder gemaakte afweging tussen de privacy van kwetsbare patiënten en het publiek belang is niet houdbaar gebleken“, liet het ziekenhuis weten in een persbericht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen