RTL haalt VI-filmpjes van YouTube

Er komt een einde aan het grote succes van het programma Voetbal International op de populaire videosite YouTube. RTL heeft alle video’s offline laten halen. Dat heeft het tv-station bevestigd tegenover fansite Sigaarsnor. SigaarSnor droeg de afgelopen tweeënhalf jaar met ruim 17 miljoen views op YouTube flink bij aan de online buzz rondom VI. Maar RTL wil de beelden exclusief op haar eigen site hebben. “Dat is voor de uploaders en de kijkers van deze video’s inderdaad jammer“, meldt ze.

De afgelopen jaren koos RTL ervoor om de video’s niet te blokkeren, maar te ‘claimen’. Hierdoor ontving zij inkomsten door de advertenties rondom de video’s. “RTL heeft ervoor gekozen officiële content op YouTube niet meer te claimen, maar te blokkeren. Dit is sinds 30 januari van start gegaan en zal ook zo blijven“, licht de zender toe.

SigaarSnor baalt als een stekker. “Naar onze mening zijn de video’s op YouTube goede en gratis promotie voor Voetbal International en dragen ze daarmee bij aan de populariteit van het programma op de televisie. Eerder liet men vanuit RTL en Voetbal International ook doorschemeren juist blij te zijn met de online aandacht.”

De fansite kampt met een probleem, omdat zij veel gebruikmaakte van de VI-beelden op YouTube. “Inmiddels ligt bij RTL het verzoek om voortaan RTL XL-video’s te embedden op dee site. Mocht dit niet kunnen of mogen, dan zal dit mogelijk het einde van SigaarSnor betekenen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen