RTL haalt VI-filmpjes van YouTube

Geplaatst op vr 03 feb 2012 om 9:56

Er komt een einde aan het grote succes van het programma Voetbal International op de populaire videosite YouTube. RTL heeft alle video’s offline laten halen. Dat heeft het tv-station bevestigd tegenover fansite Sigaarsnor. SigaarSnor droeg de afgelopen tweeënhalf jaar met ruim 17 miljoen views op YouTube flink bij aan de online buzz rondom VI. Maar RTL wil de beelden exclusief op haar eigen site hebben. “Dat is voor de uploaders en de kijkers van deze video’s inderdaad jammer“, meldt ze.

De afgelopen jaren koos RTL ervoor om de video’s niet te blokkeren, maar te ‘claimen’. Hierdoor ontving zij inkomsten door de advertenties rondom de video’s. “RTL heeft ervoor gekozen officiële content op YouTube niet meer te claimen, maar te blokkeren. Dit is sinds 30 januari van start gegaan en zal ook zo blijven“, licht de zender toe.

SigaarSnor baalt als een stekker. “Naar onze mening zijn de video’s op YouTube goede en gratis promotie voor Voetbal International en dragen ze daarmee bij aan de populariteit van het programma op de televisie. Eerder liet men vanuit RTL en Voetbal International ook doorschemeren juist blij te zijn met de online aandacht.”

De fansite kampt met een probleem, omdat zij veel gebruikmaakte van de VI-beelden op YouTube. “Inmiddels ligt bij RTL het verzoek om voortaan RTL XL-video’s te embedden op dee site. Mocht dit niet kunnen of mogen, dan zal dit mogelijk het einde van SigaarSnor betekenen.
24 Reacties op “RTL haalt VI-filmpjes van YouTube”


 1. Philip

  Ongelovelijk. Ik snap werkelijk waar niets van dergelijke beslissingen! SigaarSnor creëert een leuk platform rondom het programma met tal van grappige filmpjes en quotes. Waarom zou je dit willen dwarsbomen? Je moet als bedrijf juist BLIJ zijn met dergelijke initiatieven!

  De PR rondom je bedrijf is misschien nog wel belangrijker dan wat extra centen, maar daar komen ze hopelijk ooit zelf nog wel achter. Idiots.

 2. Anoniem

  Eens met Philip.

  Jammer dat bedrijven als RTL nog steeds niet snappen hoe goed het voor henzelf is dat zulke fansites juist ontzettend goede (gratis!) reclame zijn. Zo ontzettend dom! Gilden bedrijven ook niet jarenlang, met grote oogkleppen op hun kop, moord en brand over het downloaden van muziek? Hoe lang heeft het ze wel niet gekost om te bedenken dat ze hier met een andere houding juist heel veel profijt van kunnen hebben? En andersom, dit is idd slechte pr.

  RTL, triestelingen!!

 3. ...

  Niet alleen VI. Het gaat om ALLE content van RTL.

 4. Singing Bee

  Schande, dit slaat echt helemaal nergens op.
  RTL ziet alleen maar euro’s en daar houdt het dan ook bij op.
  Door SigaarSnor kregen ze gratis promotie en zijn de kijkcijfers flink gestegen.
  SigaarSnor heeft ook een zeer groot aandeel gehad in het winnen van de televizierring door VI. En wat krijgen ze nu?
  Een dikke middelvinger van RTL.

  Van mij krijgen ze een dikke middelvinger terug!
  RTL XL werkt al voor geen meter en ze vragen voor die rotzooi ook nog eens veel geld. Een filmpje van 1 minuut met 30 seconden reclame, idioot….

 5. The Fonz

  Mede door Sigaansnor is er een VI fanbase gecreëerd waardoor RTL met dit programma de Televizierring heeft gewonnen. Maar in plaats van naar de consument te luisteren en Sigaarsnor te bedanken voor de gegenereerde aandacht voor het programma VI gaat RTL een principestrijd aan over de rug van een trouwe groep VI kijkers. Die trouwe kijkers hebben dit programma groot gemaakt en krijgen nu stank voor dank. Knap staaltje arrogantie van RTL. Inmiddels krijgen ze deksel al op hun neus door alle negatieve reacties die in de media te lezen zijn.

 6. Orandajin

  Ongelovelijk… Ook ik heb wel eens een paar videos gezien die zijn geupload door Sigaarsnor en ik moet zeggen dat heeft bijgedragen dat ik vaker naar het programma ben gaan kijken. Ondertussen kijk ik niet zo vaak meer als voorheen, het wordt een beetje flauw. Maar wat ik flauwer vind is dat ze denken zoveel extra inkomsten mis te lopen als ze zit laten doorgaan..

 7. Yossarian

  Belachelijk domme actie inderdaad, geheel tegen de tijdgeest in en ook commecieel gezien niet handig. Toont weer eens de ware, conservatieve en hebzuchtige mentaliteit van de Luxemburgse kermiszender.

 8. Anoniem

  Als ik RTL was haalde ik dat hele flutprogramma van de zender

 9. VI liefhebber

  Stelletje egoïsten bij RTL, hoop dat die kijkcijfers enorm naar beneden kelderen, dan gaan ze het wel merken…

 10. !#Michael#!

  Het gaat natuurlijk niet alleen om de video’s van VI, maar ook andere RTL programma’s op YouTube. Logisch dat ze dit doen, jammer voor de fan sites etc. Misschien dat RTL daar een oplossing voor kan vinden :)

 11. Bastian

  Ik ben eerlijk gezegd door die filmpjes vaker naar VI gaan kijken. Jammer zeg. Ik ga ze dus niet op de officiele site bekijken.

 12. Anonymous

  hele domme actie van RTL, daar gaat een hoop sympathie en gratis reclame verloren zo. Ik denk dat RTL zijn hoogtepunt inmiddels wel bereikt heeft (in 2011). Het kan nu alleen nog maar downhill gaan.

 13. peter 1

  eigenlijk zou heel Nederland RTL ,moeten boycotten , deze zender profiteert niet alleen van de domheid van de kijkers
  maar op vele andere fronten doen ze ook aardig mee
  zelfs kinderen van 6 worden ingezet om maar veel geld te kunnen verdienen

 14. Alex

  Vind het niet al te snugger, maar aan de andere kant ook wel een beetje begrijpelijk. Kunnen ze geen mooie samenwerking aangaan ofzo?

 15. patat

  @!#Michael#!
  OOoooooowww! Gaat het ook om andere programma’s? Nee dan is het inderdaad hééél slim van RTL.

  Feit blijft dat dit soort bedrijven door de eurotekens in hun ogen niet doorheeft dat filmpjes op Youtube in hun voordeel werken. En dat geldt niet alleen voor VI-clips.

 16. Anoniem

  Minachting van de kijker!

 17. Anoniem

  Minachting van de kijker!

 18. Mike2

  Typisch RTL zo lang ze je kunnen gebruiken voor gratis reclame ben je goed genoeg, maar als je dan je doel gediend hebt, wordt je als oud vuil weggegooid. Zo opereren ze al jaren.

 19. Owen

  HET IS EEN COMMERCIEEL BEDRIJF STELLETJE KOEIEN!

 20. Anoniem

  @Owen Jij bent werkelijk te dom voor woorden. Gelooft alles wat deze commerciële bedrijven hem voorkauwen, maar noemt anderen domme koeien. Ach ja, gelukkig kan ik wel voor mezelf denken.

 21. Mike2

  @Owen
  Ookal ben je een commercieel bedrijf dan kun je nog wel een beetje fatsoen hebben, maar dat begrijp jij dan weer niet. En wat je nog minder begrijpt is dat RTL door keer op keer zijn arrogantie te tonen zich van zijn kijkers vervreemdt en hoe rijm je dat dan met een commercieel bedrijf zijn? Arrogantie = minder kijkers = minder winst. Hoe dom kun je als commercieel bedrijf zijn!

 22. Frank

  Ik neem aan dat het alleen gaat om content die – danwel gratis, danwel tegen betaling – op RTL XL wordt aangeboden? Dat RTL niet zit te wachten op gekopieer van RTL XL is natuurlijk wel te begrijpen, maar ik mag toch hopen dat het niet om ander materiaal gaat als oude beelden uit de jaren ’90 etc.

 23. Mark

  RTL wil zelf à 1,50 per keer verdienen aan de filmpjes… :-o

 24. dildo

  Allejezus, ik wil filmpjes van HGT op Youtube kijken, maar ja, alles weg.
  Dan maar op de site van RTL kijken… MAAR FUCKING NIET HEUS! Klojo’s!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.