Gerard Joling beschuldigt Frans Bauer van jatwerk

Foto: TROSFrans Bauer heeft het idee voor zijn nog op te nemen tv-show De Zigeunernacht gejat. Die beschuldiging deed Gerard Joling donderdag in RTL Boulevard. Joling werkt samen met televisiemaker Nick Nielsen en zigeuner Django Wagner ook aan een muzikale tv-show over het zigeunerleven. “Frans Bauer heeft dat format van ons gestolen. Dat is echt waar. Ook ons programma heeft te maken met muziek, zigeneurinvloeden, caravans en reizen. Het is heel bijzonder“, zegt Joling.

Nielsen is er behoorlijk van geschrokken. “Mijn eerste reactie was: ‘Dit is mijn format, dit is van ons gejat.’ Je schrikt. Ik weet in elk geval dat dit format bij ons vandaan komt. Dat is vanuit zijn organisatie ook erkend. Het is heel logisch dat hij naar buiten toe zegt het format zelf bedacht te hebben, want dat maakt het format krachtiger.”

Hoewel Bauer al in mei met zijn tv-show begint, is Nielsen niet van plan de voorbereidingen te staken. “Gerard is volgens mij gewoon zijn koffer aan het inpakken hoor. Die is klaar om de caravan in te gaan.

Bauer van geen kwaad bewust

In een reactie laat Bauer weten erg geschrokken te zijn van de beschuldigingen. “Ik heb het zelf bedacht en dat is al jaren terug. Ik ben wel een beetje verrast door wat ik nu eigenlijk hoor. Ik heb in mijn leven nog nooit iets gejat. Ik vind al die uitspraken erg naar. We zijn nu pas bezig het programma vorm te geven, dus van stelen is helemaal geen sprake.”

Jammer en voorbarig, vindt Bauer het. “Ik denk dat het een soort promotie is voor hun eigen dingetje, hoor. Sorry. Ze moeten het lekker zelf weten.”

In De Zigeunernacht gaat Bauer met BN’ers terug naar zijn roots. Als echte zigeuners gaan ze op reis, terwijl er ruimte is voor gesprekken en muziek.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen