Nationaal Songfestival in The Winner Is-stijl

Foto: RTLEen Nationaal Songfestival zonder ge- stuntel, polderglamour en onomstreden acts lijkt ondenkbaar, maar John de Mol wil zondagavond het tegendeel bewijzen. In het decor van The Winner Is moet het muziekevenement de allure van vroeger terugkrijgen. “Nou, John de Mol-stijl? Helemáál niet John de Mol-stijl. Het wordt een show waaraan zes talenten meedoen met een eigen song. Die gaan in duel met elkaar, zeg maar hetzelfde model als dat van The Winner Is“, zegt hij in Veronica Magazine.

Het decor van The Winner Is is iets aangepast voor het Nationaal Songfestival. “De honderd mensen uit het buitenland die adviesstemmen geven komen op de plek te zitten waar de jury van The Winner Is zit. De stoel van Jeroen van der Boom en de W worden eruitgehaald, maar de basis blijft.

De Mol nam de aanbieding van de TROS aan, omdat hij dacht beter te kunnen. “Ik was in het buitenland de afgelopen jaren als het Nationaal Songfestival werd uitgezonden. Dan kreeg ik een sms’je van Linda met: ‘Nou, je zou van de bank gerold zijn van het lachen.’ Sieneke dit, Vader Abraham dat, stemmen die niet kloppen. Ik vroeg me af wat het voor een rare poppenkast is geworden.

Vijf van de zes deelnemers komen uit de stal van De Mol, maar hij heeft niet het idee dat hij zich daarvoor hoeft te verdedigen. “Absoluut niet. Ik heb geen eigen stal. Ze komen uit programma’s die ik heb gemaakt, dat is iets anders dan ‘uit eigen stal’. De enige die een contract bij onze muziekdivisie heeft, is Kim de Boer.

De mediatycoon ziet zichzelf niet als verlosser. “Nee. Ik ben geen verlosser. Onzin.

Het Nationaal Songfestival is vanaf 20.20 uur te zien op Nederland 1.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen