Jeroen geeft SBS 6 schuld van lage kijkcijfers

Jeroen van der Boom vindt dat SBS 6 een verkeerde keuze heeft gemaakt door zijn programma Wedden Dat Ik Het Kan te verplaatsen van tien uur naar acht uur. Dat zei hij maandag op Radio 538. Het tweede seizoen begon zaterdag met 397.000 kijkers, terwijl het vorige seizoen nog afsloot met een miljoen. “Het is niet aan mij dat een zender op een gegeven moment zegt: ‘We proberen het te wisselen naar het timeslot acht uur.’ Daar heb ik al mijn zorg over uitgesproken“, laat hij weten.

Van der Boom baalde enorm toen SBS 6 hem de mededeling deed dat zijn tv-show zou verhuizen. “Toen dacht ik wel: kut. Dan moet je incasseren. Het is even jammer. Wedden Dat Ik Het Kan! deed het fantastich. De vorige serie was negen aflevering en toen hadden we een miljoen kijkers.

Op zaterdag had de weddenschapshow het volgens de entertainer erg zwaar. “Laten we eerlijk zijn dat we op zaterdagavond met de begrafenis van Whitney Houston op CNN zaten en met het ski-ongeluk van Friso in het Achtuurjournaal. Dat speelt ook mee. Maar dit was wel te verwachten. Het is niet zo dat je het probleem van acht uur bij SBS 6 oplost door mijn band erin te stoppen. Dat kan ik niet oplossen dat probleem met dat programma.”

Vorige week riep Van der Boom nog een gat in de lucht te springen als hij meer dan 300.000 kijkers zou trekken, maar nu lijkt hij daar anders over te denken. “Ik ben nog steeds vrolijk, hoor. Mij krijg je niet zo snel in mineur. De mondhoeken hangen wel, maar dat is logisch, toch? Soms moet je even op de blaren zitten, maar dat hoort er een beetje bij.

Of de show terugverhuisd kan worden, weet Van der Boom niet. “Ik weet niet of dat zo snel kan. Het is ook niet aan mij. Ik denk dat heel veel mensen zich er nu over aan het buigen zijn. Maar je moet blijven vechten voor je plek en je kijkers.

Hij baalt van De Telegraaf, die groot uitpakte met de lage kijkcijfers van Van der Boom. “Maar wat er staat, dat klopt ook: het scoort ook niet. Ik ben ook zanger. Laat me gewoon zingen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen