André en Joop hadden één keer ruzie

Foto: TROS

André van Duin en Joop van den Ende hebben in hun jarenlange vriendschap één keer ruzie gehad. Dat verklapt de musicaltycoon, die donderdag zeventig is geworden, in TROS Kompas. Van den Ende had grote plannen met Van Duin, maar dat vond hij niets. “Wiens schuld het was, is niet van belang. Ik wilde altijd graag met André de stap naar het buitenland zetten. Hij hield mijn plannen een beetje af. Als ik daarop terugkijk, denk ik dat André de juiste beslissing heeft genomen.

Doorbreken in het buitenland, is volgens Van den Ende niet rozengeur en maneschijn. “Je kunt heel erg eenzaam zijn als je vier weken op een hotelkamer in Duitsland zit. André koos ervoor om dat niet te doen. We hebben onze wederzijdse teleurstellingen doorstaan en zijn er beter van geworden.

Van den Ende heeft veel te danken aan Van Duin. “Hij heeft voor mij deuren geopend bij de omroepen. Toen ik begon was André hot. Ik had met André en zijn manager Theo Rekkers de afspraak dat ik hem verkocht voor de televisie. Doordat ik hem vertegenwoordigde kon ik ook mijn andere werk bij de omroepen verkopen.”

“André is heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling”, besluit hij.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen