Winnaar baalt niet van lage score Sunday Night Fever

Joey Ferre trekt zich niets aan van de lage kijkcijfers van Sunday Night Fever, de RTL 4-show die hij vorige week won. Dat vertelt de musicalacteur in dagblad Spits. In tegenstelling tot voorganger Op Zoek Naar was Sunday Night Fever een regelrechte kijkcijferflop. “Miljoenen kijkers was leuk geweest, maar toen het er op Eerste Kerstdag 278.000 waren, dacht ik: als we die allemaal in het theater zouden hebben, dan zouden we dit hele seizoen al uitverkocht zijn“, zegt de winnaar.

Ferre was naar eigen zeggen helemaal niet bezig met kijkcijfers. “Kijk, ik zit in die wedstrijd en doe auditie voor een hoofdrol. Hoe het dan in elkaar steekt en hoe het concept is, dat ligt niet in mijn handen. Als dat wel zo was, had ik het misschien anders gedaan.”

In dagblad BN De Stem geeft hij advies aan de makers. “Dat uitpakken met die disco, tsja, dat had misschien iets eerder gemoeten, wat meer spektakel. Mensen vergelijken zo’n programma met The Voice, ze denken misschien: ik ken dit format al. Terwijl het toch echt een heel ander programma was.

Hoe dan ook, ik dacht al die weken alleen maar: ‘Hoe ga ik dit materiaal zo Tony Manero mogelijk maken?’ Ik was bezig om een rol te krijgen, of er nou honderd mensen of een miljoen kijken, dat maakte me niet veel uit.

In februari is de première van Saturday Night Fever, de musical waarin Ferre dankzij de tv-show de hoofdrol speelt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen