Linda de Mol vindt houding royals gedateerd

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol vindt het jammer dat prins Willem-Alexander en prinses Máxima niet over hun privéleven wilden praten tijdens het interview dat zij met hen had. Dat zei de RTL 4-presentatrice dinsdag op Radio 538. Ouderwets, vindt ze het. “Ik vind het een beetje gedateerd, eerlijk gezegd, dat er zo moeilijk over gedaan wordt. Je mag dit niet vragen en dat niet. Een beetje opener en relaxter kan best anno 2012. Zeker als ik daar zit, want ik ben geen gehaaide journaliste ben die uit is op een scoop.

Het interview mocht in principe alleen over het Oranje Fonds gaan. “Je moet heel keurig van tevoren opschrijven wat je gaat vragen en dat wordt allemaal doorgenomen door de RVD. Maar ze hadden wel gezegd: ‘Als u af en toe via dat Oranje Fonds een kleine persoonlijke vraag wil stellen, dan kan dat.’ Maar ik merkte toch dat dat best moeilijk is en ze zich het liefst bij het Oranje Fonds houden.”

De Mol heeft een voorbeeld. “Ik vroeg bijvoorbeeld aan Máxima: ‘God, u ziet er altijd zo mooi uit. Dan gaat u naar die projecten en dan komt u thuis en dan trekt u toch ook wel eens een onflatteuze joggingbroek aan?’ Toen zei ze: ‘Nou, mevrouw De Mol, ik krijg zo veel energie van het Oranje Fonds dat ik er helemaal niet moe van wordt.’ Het is heel moeilijk om daar doorheen te komen, zeker als je maar 25 minuten hebt.

Toch is ze tevreden. “Ik had een half uurtje, dus we waren allemaal zo gespannen als een veer. Het is toch spannend en je wil het goed doen. Maar gelukkig hebben we in dat half uur nog veel met ze kunnen praten, dus het is volgens mij een heel leuk programma geworden. Ze vertellen ook wel een beetje over hun tienjarig huwelijk en de dochters. Er zitten heus wel wat persoonlijke noten in.”

Als de camera’s uit zijn, ontdooit het koninklijk paar. “Ervoor en erna heb ik ze ook nog gesproken en dan kun je het over alles hebben. Dan is het heel anders. Dan zijn het echt mensen waarvan je denken: ik zou zo gezellig een avondje met ze in een restaurant kunnen zitten en dan heb je een heel leuke avond.”

Het tv-interview is op 2 februari te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen