Gerard Joling voorlopig zonder nieuw contract bij SBS 6

Foto: SBSGerard Joling en SBS 6 gaan voorlopig zonder nieuw contract met elkaar verder. In september, als het huidige contract afloopt, ‘zal de balans van de samenwer- king opnieuw worden opgemaakt’. Dat heeft SBS dinsdag laten weten in een persverklaring. Joling heeft de afgelopen week een aantal gesprekken gevoerd met SBS-baas Georgette Schlick. “De komende tijd gaan beiden op zoek naar formats waarin SBS 6 en Gerard beiden goed tot hun recht komen“, aldus een woordvoerder.

Schlick benadrukt dat zij de kijkcijfers van SBS 6 structureel wil verbeteren. “We denken dat Gerard, in een iets andere rol dan de kijker hem bij SBS 6 kent, daar een belangrijke bijdrage in kan hebben. We zullen dan ook samen op zoek gaan naar geschikte formats waarin we zowel voor Gerard als voor SBS 6 het beste vinden.

Joling wil graag blijven. “Ik begrijp dat er een aantal dingen bij SBS 6 moet veranderen en wil graag mijn steentje bijdragen om het succes van de zender terug te brengen. Er is gekozen te zoeken naar een nieuwe rol voor mij, waarin de kijker nog steeds de vertrouwde Geer ziet, maar ik ook meer van mijzelf kan laten zien. Ik heb daar veel zin en vertrouwen in.

De afgelopen weken kwam naar buiten dat het rommelde met de verhoudingen tussen Joling en SBS. Zo eiste SBS salaris terug van Joling, omdat hij te weinig zou doen voor het tv-station.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen