‘Friesland te nuchter voor Moordvrouw’

De politieserie Moordvrouw is te ongeloofwaardig. Zeker met de provincie Friesland als decor. Dat vindt journaliste Suzanne van der Horst van de Leeuwarder Courant. Van der Horst is niet heel enthousiast. “De buiten westen geslagen agente werd te snel wakker, het moordwapen te snel gevonden en de politie kwam te snel aan op de plaats van het misdrijf. Het nuchtere Friese landschap als achtergronddecor maakt het contrast tussen fictie en werkelijkheid nog groter“, zegt ze.

De Friese journaliste had het liever realistischer gezien. “Er bekruipt me een wat ongemakkelijk gevoel, als ik in zo’n aflevering dingen zie gebeuren waarvan ik zeker weet dat ze onmogelijk zijn. Ik weet wel dat het fictie is, maar toch. Neemt de regisseur de kijker wel serieus?

Ze is wel trots dat haar provincie Friesland zo een prominente rol speelt. “Ik vond de provincie er professioneel uitzien op tv. Voelde me ook een beetje trots. Ik hou maar in m’n achterhoofd dat zo’n aflevering maar een uur duurt. Dan heb je niet de tijd om dagenlacht een boerentuin om te spitten. En Friesland staat weer op de kaart. Daar moet je wat voor over hebben.

Moordvrouw trok vrijdag na de finale van The Voice of Holland 2 meer dan drie miljoen kijkers naar RTL 4, een monsterscore.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen