‘Boeren hebben meer aan KRO dan aan landbouwminister’

Foto: SBSMediadirecteur Taco Rijssemus van de KRO is trots op het kijkcijfersucces van Boer Zoekt Vrouw, maar vindt dat niet de belangrijkste drijfveer. Dat vertelt hij aan KRO Magazine. Rijssemus hecht meer waarde aan een ander succes. “Volgens de vorige minister van Landbouw heeft Boer Zoekt Vrouw meer voor de emancipatie van het platteland gedaan dan alle memo’s van haar ambtenaren samen. Die maatschappelijke impact is voor de KRO veel belangrijker dan 5,5 miljoen kijkers.

RTL 4 en SBS 6 willen de datingshow maar al te graag hebben, maar dat is volgen Rijssemus geen realistisch scenario. “Over het programma wordt vaak gezegd dat het net zo goed door een commerciële omroep gemaakt kan worden. Dat zou kunnen, maar je moet wel beseffen hoe het ooit is begonnen. Ons uitgangspunt was niet het maken van een kijkcijferkanon, maar een vorm van maatschappelijke eenzaamheid aankaarten: boeren die moeilijk aan een relatie komen.

Boer Zoekt Vrouw is niet de enige pijler van de KRO die terugkeert in 2012. “Ons belangrijkste doel is dat we de programma’s die we in 2011 hebben neergezet, gaan uitbouwen naar vaste waarden. Liefst Uit komt terug, net als Over de streep, Oog in oog en Uit de kast. En we komen met veel drama: Penoza keert terug, ’t Schaep en in januari start Lijn 32.

Om 20.20 uur is een terugblikspecial van Boer Zoekt Vrouw op Nederland 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen