Albert: ‘Zelfs betaald publiek wilde weg bij Beau’

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde vindt het vermakelijk dat de oudejaarsconference van Beau van Erven Dorens weinig succesvol was. Dat liet hij dinsdag blijken op Q-music. De conference is opgenomen in Maastricht, waar Verlinde’s man burgemeester is. “Niemand wilde zijn kaarten kopen. Toen hebben ze een castingbureau ingeschakeld en kregen mensen 22,50 euro om in de zaal te zitten. Haha, echt waar! Daklozen en zwervers hadden dat snel in de gaten, dus die meldden zich snel bij dat theater.

Lang hield het publiek het volgens Verlinde niet vol. “Na tien minuten dachten ze: dit vind ik niks, ik wil weer naar buiten. Haha. Maar dat mochten ze niet. Er stond een dame van het castingbureau in de foyer om iemand weer de zaal in te duwen. Dus dat was een vrolijk verhaal. Een opvallende wereld van Beau.

Sally, de vrouw van Van Erven Dorens, zat ook in de zaal. “Gelukkig zaten Sally en zijn zoontje er nog. Een journalist van een Limburgs blad zat naast hen en hoorde het zoontje na tien minuten tegen moeder zeggen: ‘Mogen we weer weg?’ Haha. Dat is een te leuk verhaal om niet te vertellen, haha.

Op televisie trok de conference slechts 383.000 kijkers. “Het was niet echt een succes. Moedig dat hij het deed, maar het is wel een groter drama geworden dan hij zelf gedacht had.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen