Albert Verlinde valt door de mand

Foto: RTLAlbert Verlinde heeft onwaarheden verkondigd over de oudejaarsconference van Beau van Erven Dorens. Hij sprak op de radio van ‘echt keiharde waarheid’, maar heeft zich gebaseerd op een satirische column in Metro. Dat heeft SBS 6 dinsdag laten weten. Verlinde meldde dat zwervers betaald werden om bij Beau in de zaal te zitten. “Albert vertelt één op één wat in de column van Luuk Koelman in  Metro stond geschreven. Deze column is satirisch bedoeld“, legt een zegsvrouw uit.

Koelman schreef dat de zaal zo leeg was dat leden van een castingbureau en daklozen betaald werden om plaats te nemen in de zaal, zij na tien minuten massaal weg wilden en dat zelfs het zoontje van Van Erven Dorens het niet meer zag zitten. Het moet volgens SBS met een flinke korrel zout genomen worden. “De desbetreffende columnist is nooit bij de opnames aanwezig geweest“, benadrukt de woordvoerster.

Zonder verwijzing naar de column nam Verlinde de informatie over voor zijn rubriek op Q-music, maar er klopt volgens SBS dus helemaal niets van. “In totaal waren er 270 betalende gasten in de zaal en zijn er ongeveer 30 mensen via een promotiebureau geworven, zeker niet ongewoon bij tv-opnames. Zij hebben een kleine onkostenvergoeding gekregen. Uiteraard betreft het hier geen zwervers en daklozen.

Verlinde moest vooral schateren toen hij vertelde dat de zoon van Van Erven Dorens na tien minuten weg wilde. “De familie van Beau was met vakantie en dus niet aanwezig“, werpt de persvoorlichtster tegen.

De column van Koelman is online terug te lezen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen