SBS 6 zet Sjimmy Bruijninkx aan de kant

Foto: SBSSjimmy Bruijninckx is per direct weg bij SBS 6. Haar contract loopt deze maand af en wordt niet verlengd. Dat hebben beide partijen bevestigd aan RTL Boulevard. Bruijninckx was vrijdagavond voor het laatst te zien in Shownieuws. “Het klopt inderdaad dat Sjimmy niet meer bij SBS blijft werken. Eind december loopt haar contract af en we hebben besloten deze niet te verlengen. SBS Shownieuws krijgt een nieuw jasje in een nieuwe programmering“, verklaart een woordvoerder.

Wie de gezichten van het vernieuwde Shownieuws worden, wil de zegsman niet verklappen. “Voorlopig gaan we ons bezighouden met het vernieuwen van het format van Hart van Nederland en Shownieuws. Begin 2012 maken we bekend met wie we dat gaan doen.

Bruijninckx zelf betreurt haar ontslag. Ze heeft direct al haar vrije dagen opgenomen. “Niemand weet of zegt te weten wat er gaat gebeuren. Ik weet dat als er nieuwe mensen aan het roer komen er dingen veranderen en ik was één van de eerste bij wie het contract afliep, dus ik vroeg me al af wat er ging gebeuren.

De nieuwe eigenaren van SBS willen ook Hart van Nederland aanpakken en ook daar zou grote onrust heersen. “Ook daar weten ze niet wat er gaat gebeuren. Volgens mij komt Sandra Schuurhof de dames vooral versterken“, zegt ze daarover.

Afgelopen mei vertrok ook Patty Brard bij Shownieuws. Haar contract werd eveneens niet verlengd door SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen