Profiel zet Bonnie niet dronken voor de camera

De tv-reeks Profiel belooft donderdag een eerlijk portret van Bonnie St. Claire uit te zenden. Er is geen gebruikgemaakt van haar zwak voor alcohol. Dat stelt documentairemaker Xander de Boer in Mikro Gids. De Boer wilde geen programma met het karakter van kijken naar een ongeluk. “Veel programma’s hebben haar liefst dronken voor de camera. Wij volgen haar gedurende langere tijd, laten haar verhaal horen en dat van mensen in haar omgeving. Een eerlijk portret“, zegt hij.

Hij hoopt dat de kijker op die manier een ander beeld van haar krijgt. “Na het zien van de documentaire zei Bonnie dat als mensen nu nog iets willen weten over dit onderwerp, ze deze film maar moeten gaan zien.

De tv-maker weet dat St. Claire ondanks waarschuwingen van artsen nog steeds ‘weleens een glaasje’ drinkt. “Maar het gaat stukken beter dan enkele jaren geleden. Ze is bezig met een boek en treedt jaarlijks ruim 150 keer op. Dat komt natuurlijk mede doordat ze dankzij de drank altijd in de publiciteit is gebleven, maar toch.

Ze vroeg mij: ‘Ken jij een artiest die op z’n 62ste nog zo vaak optreedt als ik?’ Ik moest het antwoord schuldig blijven.

Profiel is om 20.25 uur te zien op Nederland 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen