Musical Awards Gala baalt van Albert Verlinde

Het Musical Awards Gala baalt ervan dat theaterproducent Albert Verlinde de jaarlijkse tv-show de rug toekeert. Dat zegt Hans van Veghel, de voorzitter van de Stichting Musical Awards, in het AD. Van Veghel vindt het ‘ronduit kinderachtig’. “Toen Verlinde een paar jaar geleden de ene na de andere prijs won, hoorden we hem niet. Nu hij een paar keer verliest, deugt er ineens niks meer van de opzet. Ik vind de houding van die producenten ronduit kinderachtig“, zegt hij.

Albert Verlinde Entertainment liet vorige week weten geen producties meer voor te dragen, omdat het elan na elf jaar van het gala af zou zijn. Het gala ging dit jaar met een vernieuwde opzet verder bij RTL 4 met presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors. De uitzending kreeg buitengewoon veel kritiek te verduren.

Van Veghel stemt ermee in dat het gala ‘de laatste keer minder allure had dan voorheen’, maar voorziet betere tijden. Hij stelt dat de musicals van de afgehaakte producenten gewoon worden meegenomen. “Of ze dat nou leuk vinden of niet.

Het voorbeeld van Verlinde werd afgelopen week gevolgd door de kleinere producenten Robin de Levita, Ruud de Graaf en Hans Cornelissen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen