‘Kannibalisme-tv Dennis en Valerio slaapverwekkend’

Dennis Storm en Valerio Zeno wilden heel Nederland op zijn kop zetten door een stukje van elkaar op te eten op tv, maar uiteindelijk viel de belangstelling voor hun show Proefkonijnen woensdag behoorlijk tegen. Het was dan ook een slaapverwekkende vertoning, zegt tv-recensent Willem Pekelder in Trouw. “Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar zelfs een krankzinnig onderwerp als menseneten, verkruimelt in de handen van BNN tot één grote flauwiteit“, schrijft hij.

Pekelder vond de hele insteek van het programma al nutteloos. “De ‘wetenschap’ zou nieuwsgierig zijn naar hoe mensenvlees smaakt. Nou weet de wetenschap dat natuurlijk allang. Er zijn stapels boeken over kannibalisme en daar staat vast in dat een portie mens doet denken aan elastiek (Zeno) of de betere steak (Storm).”

BNN had het dus beter anders kunnen aanpakken, vertelt hij. “BNN had zich kunnen beperken tot een tweet: ‘By the way, weten jullie hoe vet mensenvlees smaakt? Naar elastiek of de betere steak.  Blijkt uit de f*cking literatuur.’ Maar nee, een heel programma. Met een zaal vol klapvee en een driekoppig panel.

Het programma viel uiteindelijk tegen en zat vol flauwe een-tweetjes, vindt hij. “Eindelijk liggen ze op de operatietafel. Stukje lende er uit bij Zeno, stukje bil bij Storm.  Ik denk: Nu gaat Zeno natuurlijk tegen Storm zeggen dat ‘ie om op te eten is’. En inderdaad: ‘Dennis, je bent om op te eten’.

Er keken nog geen half miljoen mensen. “Buitenlandse media stonden bol van verontwaardiging, in Nederland viel het mee. We zijn hier gewend aan de bagger van BNN.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen