Guido Weijers: ‘Even goede vrienden met SBS’

Guido Weijers koestert geen wrok tegen SBS 6. Het tv-station wilde de cabaretier geen eigen programma geven, waarop hij vertrok en aan de slag ging voor de KRO. “SBS heb ik het programma-idee als eerste aangeboden, maar zij wilden alleen mijn conferences. De KRO heeft meteen heel enthousiast doorgepakt. Even goede vrienden met SBS, hoor. Al vonden ze het wel jammer dat ik nu ook met mijn oudejaarsconference naar de KRO ga. Per 30 december 2012“, zegt hij in VARAgids.

Op de vraag of Weijers zich meer een man van de publieke omroep voelt, zegt hij: “Als ik diep in mijn hart kijk – écht diep hè, aan de buitenkant lijk ik commercieel – dan ben ik het liefst zo onafhankelijk mogelijk. De tegenstelling publieke omroep-commerciële omroep, daar heb ik niks mee. Ik wil gewoon leuke dingen doen. En nu kan ik dat. Ik ben een gelukkig man.

Met het satirische Weijers Ontweekt! is de cabaretier nu elke zondagavond te zien, net als Van Kooten & De Bie ooit. “Nee, ik heb geen ambitie om op Van Kooten & De Bie te lijken. Je hebt ook Draadstaal en Koefnoen, en die zijn hartstikke goed. Ik kom net kijken.

Foto: Laurance Otten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen