Gordon ziet af van deelname aan Songfestival

Geplaatst op vr 16 dec 2011 om 16:29

Foto: Nick van OrmondtGordon en zijn zanggroep LA The Voices doen niet mee aan het Nationaal Songfestival 2012. Ze trekken zich vrijwillig terug. Dat heeft de manager van de groep vrijdag laten weten. Frontman Gordon is teleurgesteld, maar ook blij. “Gelet op de vele activiteiten in binnen- en buitenland in 2012 paste meedoen aan de competitie niet meer in ons schema. Ook de verlate bekendmaking wie wel en wie niet meedoen, hebben niet bijgedragen tot een ander resultaat“, legt de zanger uit.

Dit jaar mocht iedereen zich aanmelden voor het Nationaal Songfestival. De TROS maakt pas in januari, een maand later dan gepland, bekend wie mogen optreden tijdens het muziekfestijn in februari. “Ik wilde een wereldact in elkaar zetten en daar was tijd voor nodig, dat had ik nooit in een paar weken kunnen doen“, zegt Gordon.

Gordon wil geen half werk afleveren. “Als ik nog een keer het songfestival zou doen moest het goed zijn en dat kon ik nu niet garanderen. En dan moet je het dus niet doen. Onze agenda is met de komende tour overvol, ik wens alle kandidaten alvast veel succes!

LA The Voices had  twee liedjes ingestuurd: Nothing is gonna stop me now en All over the World.
43 Reacties op “Gordon ziet af van deelname aan Songfestival”


 1. The Fonz

  Ik hoop dat Goor met zn gayband héééél veel scces krijgt in het buitenland, dan zijn wij gelukkig van hem af.

 2. Gideon

  Wat een praatjesmaker is die Gordon toch,roept al jaren dat ie mee wilt doen,en vorig jaar zei hij nog het is een wens die uitkomt als ik met LA the voices mag meedoen, schrijft ie zich in en zegt ie af.
  Ga lekker met je groepje naar het buitenland en kom niet meer terug

 3. Anoniem

  Nou eindelijk eens een keer een normale en nette reactie van Gordon waarbij hij de rest ook nog succes wenst. Geen fan van Gordon, maar moet zeggen dat ik de groep wel goed vind.

 4. Jolien

  En heel Nederland slaakt een zucht van opluchting.

 5. Anoniem

  Eurovisie Songfestival is een belediging voor de muziek. Nederland moet gewoon stoppen met die Gayfestival

 6. John Doe

  Beste nieuws van de week.

 7. B.Biester

  Hahahaha, “Ik wilde een wereldact in elkaar zetten”, met zo’n gemankeerde vocale groep. Ach gut, de Tros vertelde meneer dat zijn liedjes te slecht om aan te horen zijn en nu trekt hij zichzelf af? Eh… “terug”. Wat een big time, sore loser!

 8. LED it be!

  Het is veel spectaculairder om ten onder te gaan met een lek bootje bij de gayparade.

 9. Marc E. Putto

  Wijs besluit van Gordon en z’n enigszins matige zangers.
  Hij heeft natuurlijk geen zin om weer als 18e of 22e te eindigen, mocht de finale ooit gehaald gaan worden, maar dat lukt natuurlijk ook nooit met zo’n mediocre groep.
  Overigens, Nederland wint NOOIT meer het songfestival evenals het feit dat er NOOIT meer een elfstedentocht komt in dit land (zei ik 15 jaar gelee reeds)

 10. Mark

  Wijs besluit. Nederland gaat opnieuw die finale niet houden. Het is toch gewoon overduidelijk dat Nederland geboycot wordt, wat we ook in zenden. Het is al zo vaak geprobeerd, in diverse settings en stijlen. Wat we ook inzenden het werkt niet, simpel. Nooit meer mee doen dus.

 11. Mark

  houden=halen

 12. Marc E. Putto

  Nou naamgenoot, u maakt hier wellicht onbedoeld een Freudiaansche verspreking.
  Denk dat Nederland de (eigen inlandse) finale zelfs nooit meer moet gaat houden, kortom geheel stoppen met dat obsolete songfestival.

 13. Ano Nymous

  Nou en? Ik verdoe mijn tijd niet aan die onzin.

 14. robb

  Ik denk dat ze gehoord hebben da ze niet uitgekozen waren.

 15. Alex

  @Mark
  Ach Mark toch, geboycot? ;) Gaan we weer op die toer?

  Als je jaar na jaar gewoon absolute bagger instuurt kun je er niet echt vanuit gaan dat je hoge ogen gaat gooien op Europees niveau. Daar kunnen we alleen onszelf de schuld van geven :). Kun je het Europa kwalijk nemen dat ze niet massaal op Treble, Sieneke en de 3J’s hebben gestemd?

  Oost-West discussie is ook een beetje achterhaald als je ziet dat landen als Duitlsand en Noorwegen gewoon kunnen winnen, mits er een fatsoenlijke act wordt ingezonden.

 16. Mark

  We worden geboycot ja. Het is namelijk verdacht te noemen dat ‘we’ ook wel eens heel hoog gestaan hebben in de tussentijdse polls voor de halve finales, en dan als het om het echt is toch weer heel laag eindige en dus ook de finale aan ons neus voorbij zien gaan.

 17. lichtpuntje

  @Alex
  Fri 16 Dec 2011 om 18:56

  Volkomen met je eens.

 18. Baby te koop

  Ik denk dat ze als één van de meerdere backups/wildcards zijn geselecteerd?

 19. Suzan

  Hij heeft gelijk.
  Geen een Nederlandse artiest zou mee moeten doen, wordt toch weer een afgang.

 20. Marc

  Zou het niet gewoon aan de inzendingen van Nederland liggen van de afgelopen jaren?
  Want waarom lukt het dan wel bij het Junior Songfestival, als we geboycot worden?

 21. Jan

  Teveel concurrentie en dan maar zelf terugtrekken. Slappe hap !!!!!

 22. Anoniem

  Tjesus wat is die TV Kantine toch inhoudelijk helemaal niks, beetje je collega’s afzeiken, muts pruik en jurk aan en we hebben weer een half uur onzin. Die Borsato ziet eruit als Dion Graus van de PVV. Tijd voor een goeie scriptschijver(s)….bagger!

 23. Braak

  Ik heb nog nooit zo’n stel engerds bij elkaar gezien, wat een vieze mannen zijn dat met die Goor voorop. Ze hebben totaal geen stemgeluid en als ze voor het komende jaar volgeboekt zijn in binnen- en buitenland dan is de wereld gek geworden want het is een stelletje derderangs piepkuikens met het tembre van een homosexuele fuut uit het IJsselmeer!

 24. Ano Nymous

  Lang leve de Nederlandse debiele muzieksmaak, Braak…

 25. Braak

  LOL!!!!!

 26. Marc E. Putto

  Haha die Braak, om te krijschen uw commentaar…
  Vooral die senior met dat quasi (langharige) Mozartkapsel uit het pre peroxide tijdperk is zonder pardon vermaeckelijck.

 27. Luchtkasteel

  Ze waren gewoon niet geselecteerd en nu probeert ie geen gezichtsverlies te lijden. Klaar als een klontje! Dat nummer was ook BAGGER!

 28. Anoniem

  @luchtkasteel
  dat weet je niet, is namelijk nog niet bekend, wordt pas midden januari zoals ik begrepen heb.

 29. 10

  jurk met dat hitje van nu er heen zou een kans hebben.

 30. Johnny M.

  He he, gelukkig, ik dacht, zou het er nou nooit van komen.

 31. Edwin

  Gordon is niet gestikt in zijn eerste leugentje…
  Gewoon afgewezen, niet door de voorselectie heen gekomen.
  Maar die waarheid wil hij graag verbloemen dus gooit hij het zoveelstje leugentje de wereld in. Geloof mij nou maar, als hij door de voorselectie heen was, had hij alle agenda’s die er maar zijn voor zijn groepje, omgegooid, opengebroken en herzien :-)

 32. Anoniem

  Ik denk dat john heeft getipt dat hij er niet bij zat.

 33. ria

  waar blijft die internationale doorbraak dan, waar ik het al een jaar over hoor………
  Staat de wereld echt te wachten op een nieuwe Il DIVO?

 34. Kees

  Wijs besluit, hier moet ja als Nederland en Nederlandse artiesten niet meer aan mee willen doen. De puntentelling is zo voorspelbaar dat ze bijna de telling van het jaar ervoor kunnen herhalen.

 35. RTL inkoper

  @ria, er zijn al zeer veel nieuwe Il Divo groepjes internationaal doorgebroken de laatste jaren. LA The Voices zit slecht in elkaar. Ze zingen aardig maar niet briljant. Het zijn geen getrainde operazangers die pop gaan zingen. Nee het zijn popzangers die zo nu en dan de klassieke kant op gaan. En dat is te horen… Niet goed. Het plaatje met de verschillende heren (in leeftijd, haardracht en lengte) is ook niet aantrekkelijk te noemen. Nederland houdt wel van deze huiskamerartiesten. Eventueel Belgie en Duitsland ook. Maar veel verder dan dat zullen ze niet doorbreken.

 36. Chloordon

  Goor heeft te horen gekregen dat z’n boyband niet is geselecteerd. Natuurlijk probeert hij dit met een-of-ander lulsmoesje te verbloemen. En die internationale doorbraak is ook een kulverhaal want erg bijzonder is dat gekrakeel van die nichtenclub niet. Toch hoop ik dat Gordon internationaal doorbreekt zodat wij in Nederland verlost zijn van dit non talent.

 37. Braak

  Let nou eens goed op dat groepje kwezels. Ze passen totaal niet bij elkaar wat betreft samenstelling en lengte en ook niet wat betreft het individuele stemgeluid voor zover daar sprake van is. En dan dat vreemd gebouwde uh, gebleekte wandelende pleeborstel, waar komt dat gedrocht in hemelsnaam vandaan. En het leuke is dat als een van de heren, nou ja heren, zijn snavel opentrekt, die enge Goor hen onmiddelijk de mond snoert en letterlijk overstemt. Lekker stel zeg.

 38. Johnohn

  Boy band, Chloordon ? Heb je die man met dat vreselijke haar wel eens gezien.
  Kijk dan maar eens goed. Lees ook BRAAK

 39. Sven L.

  Jammer.. had ze wel op dat podium willen zien… maarja.. miss volgend jaar?

  Wat n zure reacties verder hier… meedoen is nog altijd belangrijker dan winnen hoor. Het belang zit ‘ m niet bij winnen, maar bij zichtbaar blijven als muziekmakers, dat niemand dat snapt…

 40. Braak

  Het volkomen mislukte Nederlandse IL DIVO experiment is ten dode opgeschreven met opperschreeuwer Goor voorop, hahahahaha!!!!!!!! En maar blijven pluggen en maar blijven optreden op de buis, er worden daar vieze spelletjes gespeelt. Die LA The Voices (hoe verzien je die naam die werkelijk nergens op slaat) zijn eigenlijk heel zielig en de enigen die niet door hebben dat dirt een doodgeboren kindje is zijn de dames zelf.

 41. Braak

  verzien (coorectie)

 42. Braak

  hahahaha, ik ben echt de weg kwijt, ik bedoel dus: Hoe verzin je etc!

 43. WIKKILEAKS

  Alleen Sharon van den Andel zou nog een kansje maken op dit al jaren tenenkrommende spektakel van de eurovisie

  Maar ja, Sharon gaat haar goede naam hier niet aan verbinden natuurlijk. Gelukkig is het met Glennis Grace toch nog goedgekomen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.