Britt en Ymke onder contract bij RTL 5

Geplaatst op Thu 08 Dec 2011 om 16:14

Britt Dekker en Ymke Wieringa hebben een contract getekend met RTL 5. Hierdoor zijn zij exclusief aan de zender verbonden. Dat heeft RTL donderdag laten weten. Op dit moment werkt RTL 5 aan een aantal formats die goed bij Britt en Ymke passen. “Ik heb vandaag mijn eerste contract ooit getekend en vind het heel cool dat dat bij een groot bedrijf als RTL is. Ik heb ontzettend veel zin om voor RTL 5 op pad te gaan en ik kan al helemaal niet wachten om dat met Ymke te doen“, zegt Britt.

Ymke is even enthousiast als Britt. “Ik ben nu eindelijk geen kandidaat meer en mag zelf gaan meepraten over de programma’s waar ik in zit. Britt en ik zijn hele goede vriendinnen van elkaar dus om met haar op pad te gaan, wordt een feest.

Paul Cormont, zenderdirecteur van RTL 5, wil komend jaar veel programma’s met het duo uitzenden. “Britt en Ymke waren voor de kijker natuurlijk al verbonden aan RTL 5 en ik ben blij dat het nu ook officieel is geworden. Britt en Ymke vallen op door hun bijzondere blik op de wereld, hun authenticiteit en onbevangenheid. Dat gaan we terugzien in de programma’s die we met hen gaan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat weer erg leuk gaat worden.

Britt en Ymke werden bekend door het programma Take Me Out. Later deden ze samen mee aan de realityshow Echte Meisjes in de Jungle.
38 Reacties op “Britt en Ymke onder contract bij RTL 5”


 1. vinn

  Ik vind het wel leuk dat er eindelijk eens realitysterren blijvertjes zijn, Paulien uit EMIDJ en Echte gooische meisjes is binnekort te zien in Wie is de reislijder en nu deze dames ook een eigen progamma ben zeer benieuwd

 2. kwikjealex

  Mag het programma dat ze evenementen gaan bezoeken weer terug komen.
  Perfect om te sponseren, goedkoop en perfect voor 2 mensen met een ‘andere’ visie op de wereld.

 3. Martijn

  Bij een zender zoals Rtl5 draait het ook om karakters. Goede ontwikkeling dus! Alleen veel programma´s met het duo lijkt me dan weer niet verstandig. Moet wel rtl5 blijven en niet Britt en Ymke TV :)

 4. JWK

  Slim.

 5. NOU MOE?

  Als je ECHT niks kunt en te dom bent om voor de duvel te dansen kun je bij RTL 5 blijkbaar terecht. Onvoorstelbaar. Arme kind wordt over een jaar uit gescheten en in de vergetelheid verzonken. Mensen van RTL ga toch es voor kwaliteit en laat getalenteerden met rust. Beter voor hen….beter voor jullie…maar vooral beter voor ons, de kijker!

 6. Jan-Joost

  Het erge is: Je weet hoe Britt ongeveer praat en Carlo Boszhard doet dit perfect na! Dus ook heb ik nu al in gedachten hoe ze dit uitspreekt: “Ik heb vandaag mijn eerste contract ooit getekend en vind het heel cool dat dat bij een groot bedrijf als RTL is. Ik heb ontzettend veel zin om voor RTL 5 op pad te gaan en ik kan al helemaal niet wachten om dat met Ymke te doen.“ En dan op een domme wijze uitgedrukt door Brittje… pfff.

 7. The Fonz

  Britt past goed bij het gemiddelde IQ van het RTL kijkvee.

 8. Sven L.

  @ nou moe?

  Logische reactie in de normale wereld… in de wereld van televisie werkt het niet zo. En al helemaal niet bij een zender als RTL5, dat station drijft op type-casting en behaalt daar juist haar eigen identiteit uit. Eigenlijk is binnen de RTL-zenders rtl5 degene die haar profiel het sterkste naar voren laat komen, nog sterker dan rtl4 als je kritisch kijkt. Komende jaren plukt rtl5 daar zeker de vruchten van. Tijd om Valerio onder contract te gooien!

  Goeie keuze van RTL5, dacht eerlijk gezegd dat ze al onder contract stonden…

 9. Hans

  toppunt van harmonie RTL5 Britt/Bloot-Johan Derksen/Verwarming

 10. David

  * Sven L.: in de wereld van de commercieële televisie werkt het alleen zo bedoel je zeker. Dommige grietjes die blond en opgeilend zijn. Regel een: Het moet nergens over gaan omdat ze nergens verstand van hebben. En een slechte smaak ook nog. De boy’s maken het alleen maar voor zichzelf want ze hebben schijt aan de kijker. Zombie’s, weet je nog?
  Televisie is om de mensheid op een hoger plan te brengen, niet om een roedel psycho’s aan zakken met geld te helpen. Want ze boren het er wel in die nietszeggende leegheid. Meer hebben die gekken niet in huis. Of ze van nature een lege bovenkamer hebben of dat de coke, drank en de sex het gedaan heeft zou eens grondig onderzocht moeten worden.

 11. Marc E. Putto

  Mooi hoor, Brittert boert goed, playboy onlangs (en de hoofdprijs al meegenomen in de serie) en nu dit.
  Niet te vergeten de schnabbels voor minimaal nog enkele jaren.
  Vraag me echt af of er onderhandeld is door zaakwaarnemers als beide meiden die inmiddels al hebben?
  Ik zou die populariteit uitbuiten momenteel en scherp onderhandelen als ik Britt & Ymke zou zijn.
  Zou me niet laten afschepen met slechts een modale geste.
  Zou ook een percentage willen bedingen pro rato parte de kijkcijfers.
  Dus boven het miljoen kijkers per show b.v extra 2% van de jaarwedde.
  Enfin, we gaan het zien.

 12. Anonymous

  F_cking vet !

 13. lichtpuntje

  Soort zoekt soort.

 14. Braak

  Niks zal tot niks leiden!

 15. Anouk

  Helemaal top!!! Ze passen goed bij RTL 5. Al die negatieve reacties…. allemaal jaloezie en mensen die niets beters te doen hebben. Laat die twee maar schuiven en als je er niets aan vindt….. dan kijk je niet!!
  Hoe simpel is dat?

 16. D@@N

  Goede zet van zowel RTL5 als de twee dames. Het past perfect in het jonge/frisse/brutale plaatje van RTL5 en Britt en Ymke zijn zelf een goed duo die nog best een paar jaar mee kunnen gaan.

 17. Robbieboy

  Precies Braak, dat is bij u al jaren het geval

 18. Braak

  Die Robbieboy toch, hij imiteert een volwassene. Leuk geprobeert knul, ga zo door, je hebt nog jaren de tijd om een grote jongen te worden Robbie of Boy?

 19. gorr

  Heel leuk
  Leuke karakters voor de zender.
  Leuk ook dat er weer nieuwe presentatrices aan de zender worden verbonden.

 20. Eric

  RTL wordt steeds erger…..vreselijk die non-talenten!!!

 21. x

  Fantastisch nieuws, Britt en Ymke zijn hartstikke leuk.
  Weg met de eeuwige zure reacties altijd hier!

 22. Jan-Joost

  En nu al is Radio 538 duidelijk hoorbaar aan het samenwerken met SBS6 door John de Mol: Hoor ik ineens Jeroen Nieuwenhuizen, die de Mediamarkt Top 40 op Radio 538 presenteert, de voice over doen op SBS 6, vlak voor dat de commercials beginnen in Shownieuws.

 23. Jerrold

  hwhawa ik zag Britt bij de opnames van PAU!L, ze was wel erg grappig, maar wat is die meid dun zeg pfff.

 24. AAP

  Hoi hoi Jan Joost, wil je zaterdag met me naar de film? Ik hou van dikke mannen.

 25. Ma

  @The Fonz , dus die hebben ook allemaal HAVO incl. diploma.

 26. Piet

  Ik keek al niet naar RTL5, maar nu weet ik nog zekerder dat ik dat de komende jaren ook absoluut niet ga doen.

 27. Piet

  Ik wil de contracten van RTL5 wel eens zien, met dit niveau staan daar vast allemaal (kleuterniveau)- tekeningen onder i.p.v. echte handtekeningen

 28. karin

  bah!!!!!!!!!

 29. Jun

  @Jan-Joost,

  Nee, Jeroen Nieuwenhuizen spreekt heel veel commercials in voor tv/radio. Je hoort hem overal dus niet alleen bij de PO,RTL,SBS maar ook bij MTV. En zijn collega Mark Labrand hoor je bij Discovery Benelux Networks.

  Jeroen kijk in de Vegte zit bij Qmusic maar spreekt RTL Boulevard ook in dus…

 30. robb

  Ik heb haar gezien bij dwdd verder ken ik haar niet, dit word uitmelken en dan dumpen denk ik.

 31. JIM

  @JUN,

  Mark Labrand doet National Geographic Channel.

 32. Piet

  De dames passen goed bij de zender, dat is een feit. Bij de gemiddelde RTL5-kijker zullen ze nog poulairder worden. Dus wat dat betreft is dit een goeie deal. Voor RTL5 tenminste. Of dit ook op langere termijn goed is voor deze dames zelf, zal moeten blijken.
  Ik hoop voor Britt en Ymke wel snapten dat ze er echte (rechtsgeldige) handtekeningen onder moesten zetten en geen kindertekeningetjes.
  RTL5 zal mij niet als kijker krijgen, maar dat neemt niet weg dat ik de mensen die wel gaan kijken, veel plezier wens.

 33. Jun

  @JIM

  Dat valt in de benelux onder Discovery Networks Benelux en in amerika onder News Corpartion

 34. Karel

  @Jun
  Neen dat valt gewoon onder FOX in de Benelux. Ze zitten daar bij de Pathe Arena in zo’n toren. Discovery is een ander bedrijf.

 35. JIM

  @Karel heeft gelijk en @JUN heeft geen idee waar hij het over heeft.

 36. Antonius

  Slim van RTL om een jaarcontract te geven.. Nu zijn ze een hot item maar je weet maar nooit hoe Britt & Ymke over een jaar worden gezien door de kijker!

  Ik heb er wel zin in :D
  RTL kan gelijk beginnen met de Zomer van Britt & Ymke op tv te gooien, elke week ‘n half uurtje. Ik zeg: prrrrrrrimaa :)

 37. David

  @ Piet: !Antonius! : Die Princess van oh Cherso wordt inmiddels uitgekotst en aangevlogen in haar privè leven. Vinden de co boy’s leuk. Je zal het maar op je geweten hebben. Nu het volgende slachtoffer. Kicken!
  Geld genoeg dus waarom zou je je gedragen? Tjah wat moet je als onderontwikkelde geilneef anders doen met je dagen? Dit mokkel heeft beslist geen havo gehad net zoals Linda nooit rechten heeft gestudeerd, maar de jongens zullen haar ongetwijfeld uitgelegd hebben hoe je jezelf interessant in de markt zet. Het betreft hier hun eigen zakken met geld. Zo ontwikkeld zijn ze nog net.

 38. diana

  Dom van rtl om die twee domme meiden een contract te geven.Ze zijn dom dom dom ik hoop alles wat hun gaan doen gaat floppen wat hoop ik dat? Ik weet het zeker !!!! Rtl denk na zeg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.