Angela Groothuizen weg uit The Voice of Holland

Angela Groothuizen wordt uit The Voice of Holland gezet. Het is een inhoudelijke keuze van producent John de Mol. Dat vertelt de zangeres in De Telegraaf. Groothuizen kreeg een paar weken geleden dat The Voice Kids haar laatste serie is. “Ik was vorig jáár eigenlijk al verbaasd dat John opnieuw mijn naam op de lijst had gezet. Ik had er toen rekening mee gehouden dat ik vervangen zou worden. Maar Marco kwam voor Jeroen. Er was dus al een switch…“, vertelt de coach.

Ze heeft begrip voor De Mol. “Een wissel houdt het concept verrassend en dat is noodzakelijk voor televisie. Natuurlijk vind ik het wel jammer dat ík sneuvel. Want in TVOH wordt een beroep gedaan op al mijn skills, heerlijk! Ik was echter snel oké met de beslissing. Ik grapte tegen John ‘en nu mijn omgeving nog’. Want als ik het afmeet aan de reactie van mijn lieve moeder, dan geeft dit wel commotie. Ik denk ook niet dat de kijker dit verwacht.

Groothuizen en De Mol gaan ver terug. Ze kennen elkaar al vanaf dat ze begin twintig waren. “Maar op televisie hadden we vóór The Voice nog nooit iets samen gedaan. Hij werd een enorme tv-tycoon, ik deed dingetjes op de buis met kleinere productiemaatschappijen. Ik vind het waanzinnig dat onze eerste ervaring samen meteen zo’n gigantisch succes is. Dus ik ga nu echt niet verdrietig in een hoekje zitten, maar met volle teugen genieten van de tijd die ik nog met TVOH heb. Dit neemt niemand me nog af.

Nu gaat ze zich op andere dingen storten. “Om eerlijk te zijn vind ik het ook wel lekker dat dat nu even ophoudt. Want ik speel straks mijn derde theatershow Angela en de Optigan . En ik ga mijn nieuwe cd Ik verdedig promoten. Maar als John mij over een paar jaar opnieuw vraagt, zeg ik weer ’ja’. Want wat is The Voice geweldig om te doen!

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen